Палма де Майорка забрани алкохола по улиците

  14 Март 2019, 09:25     0

От 1 април до 30 септември туристите може да бъдат глобявани до 3000 евро, ако бъдат хванати да пият алкохол или да се хранят на улицата.

Барове ще бъдат глобявани, ако предлагат щастливи часове за поръчка на алкохолни напитки.

Новите мерки се предприемат след проведената през миналия месец международна среща в Майорка, чиято цел беше да бъде овладяно антисоциалното поведение на туристи вследствие на употреба на алкохол.

Поведението на пияни британци, включително насилието, скачането и падането от балкони – т. нар. балконинг, както и допълнителното натоварване на службите за спешна помощ бяха сред основните теми на срещата.

Набелязани са зони от "специален туристически интерес", в които полицията ще "контролира пиенето и поведението /на туристите/" през летния сезон, пише Daily Star.

На главната улица Плая де Палма ще бъдат поставени физически бариери, които ще попречат на пияни туристи от заведенията да излизат по улиците. Властите твърдят, че този ход ще попречи и на незаконните продавачи и джебчиите да влизат в сградите.

Съветникът по обществената безопасност Ангелика Пастор каза: „Това споразумение, одобрено от властите на Майорка, ще бъде публикувано в Официалния бюлетин на Балеарските острови и ще влезе в сила от 1 април, с продължителност от шест месеца, за да бъде ефективно прилагано през летния сезон"./infotourism.net

коментари

Добави своя коментар