Уроци по плетене на фестивала „Шарена плетеница“ в София

  29 Октомври 2018, 15:30     0

Напълно безплатно можете да придобиете първите си умения в плетенето по време на фестивала „Шарена плетеница“ в София. Той ще се проведе в рамките на два дни – на 3-ти и 4-ти ноември. Изненадващо началото на фестивала ще започне с урок по плетене за мъже. В 14.30 часа можете да се научите как да направите шал само с пръсти, без използването на куки. Между 16 и 17 часа можете да се забавлявате като направите свои плетени играчки, като в работилницата могат да вземат участие и деца.

kniting

В 18 часа е стартът на модното ревю на плетива. На него ще можете да видите колекция от етно чорапи, топли плетива, предназначени за зимата и истории, разказани от прежда. През втория ден на фестивала от 11.30 часа можете да се включите в работилницата за деца и възрастни „Мандали от прежда“.

kniting

В 13.30 можете да се научите как да изработвате етно гривни, а в 15 часа как да плетете на една кука. Основна цел на фестивала „Шарена плетеница” е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето, както и хората без дом. Всеки може да остави дарение по своя преценка, като със събраната сума ще бъде закупена прежда и ще бъдат изплетени шапки, шалове и ръкавици за бездомни хора.

kniting
 
/travelbulgarianews.bg
 

коментари

Добави своя коментар