10 авиокомпании с най-добрите развлечения по време на полет

  11 Май 2018, 13:09     0

Преди години опциите за развлечение по време на полета включваха филм, който върви на централни екрани, аудио канали, отличаващи се с не особено качество на звука, или списания и вестници, които можете да четете, пише profit.bg.

Но не и днес. В зависимост от авиокомпанията, пътниците имат стотици часове опции за забавления - включително Wi-Fi, филми и телевизионни предавания, игри и музика.

Някои от тях са вградени в седалките, а някои имат опции, в които можете да донесете свои собствени устройства и да получите възможност да ги пуснете по време на полет.

Вижте някои от авиолиниите, с които няма да скучаете по време на дълъг полет.

Emirates

Операторът, който лети под флага на Дубай, е номер едно за развлечения по време на полет, благодарение на неговата Ice System. Компанията предлага повече от 2500 канала филми, телевизионни предавания, музика и игри, всички по заявка и на различни езици.

Дигиталният широкоекранен дисплей на Ice дори предлага филми с аудио описание и надписи за хора с увреден слух или зрение. Има специален канал за ентусиасти от eSports и възможността да се справите с езиковите си умения с видеоклипове от uTalk с арабски, френски, немски, италиански или испански уроци.

Предлага се и ограничен безплатен Wi-Fi по време на полетите на дълги разстояния.

Qatar Airways

Авиокомпанията оглави класацията на Skytrax на най-добрите световни авиокомпании в света, но системата й за развлечения Oryx One се класира на второ място. Тя предлага на пътниците повече от 3000 опции за гледане и слушане.

Освен обичайните холивудски филми, тук можете да избирате и между арабски, боливудски, азиатски, индийски и европейски филми. Възможностите за телевизионно шоу включват документални филми, TED конференции на европейски езици, азиатски, хинди, урду, и спорт.

Аудио опциите предлагат хиляди часове музика и разговори във всеки жанр, както и игри, вариращи от пулове до казино игри.

Singapore Airlines

Тази авиокомпания, считана от дълго време за лидер в развлеченията по време на полет, е номер две в списъка на най-добрите световни авиокомпании, а системата KrisWorld е номер три в този списък.

Тя разполага с повече от 1000 филми, телевизионни предавания, музика и игри, предназначени да забавляват пътниците на дълги разстояния.

Има традиционни и модерни игри за всяка възраст. Авиолинията разполага и с Wi-Fi на борда на самолетите A380s, A350s и Boeing 777-300ERs.

Turkish Airlines

Системата за дигитално развлечение "Планет" на авиокомпанията - информация, развлечения и комуникации – може да намерите по избрани маршрути на нейните самолети A330, A340, B777 и A321. Международни и детски филми, канал с късометражни филми и музикални възможности, вариращи от поп и рок до традиционен турски фолк, са част от опциите, от които пътниците могат да избират.

Авиокомпанията има и канал за игра за един или няколко играчи. Пътниците могат да изпращат и получават SMS/имейл, да получават метеорологични доклади на всеки четири часа и актуализации на новините на всеки час.

Информационният раздел обхваща флотата на авиокомпаниите, товара, програмата за редовни пътници, ръководствата за дестинации, картите на летищата и полетите и камерите за летене, които позволяват на пътниците да гледат излитания и кацания.

Virgin Atlantic

През 1991 г. този лондонски превозвач стана първият, който представи отделни телевизионни седалки, предлагащи развлечения. Системата за развлечения Vera предлага смесица от холивудски и световни филми, телевизионни предавания и сериали, които могат да се наблюдават отвсякъде, специален канал за деца, стотици часове музика в широки жанрове и игри, вариращи от Battleship до Кой иска да бъде милионер.

Авиокомпанията предлага Wi-Fi на своя флот от джетове A330, A340, 747 и 787.

Lufthansa

Германският превозвач предлага над 100 филма на осем езика, повече от 200 телевизионни предавания и голям избор от филми, телевизионни аудио книги и музика, насочени към семейства и деца.

Авиокомпанията предлага цели сезони на телевизионни сериали. В музиката авиолинията има повече от 50 плейлисти в различни жанрове, заедно с 60 аудио книги на немски и английски език. Тук ще намерите  и Wi-Fi чрез услугата FlyNet.

Qantas

Австралийският превозвач предлага цялостни развлечения на своите полети на дълги разстояния, включително нови филми, телевизионни програми и обширна CD библиотека.

На своите A380, A330 и избрани Boeing 747 пътниците имат повече от 1500 възможности за забавление, с повече от 100 филма, 500 телевизионни програми, 800 музикални опции, 18 радио канала и ежедневно покритие на Sky News. Има и специален детски канал с програми и игри.

При избрани полети от тип 747 и A330 има 500 опции за развлечения, включително до 60 филма, повече от 250 телевизионни програми, 250 музикални опции, 18 радиопрограми и голям избор от игри.

Близо 4000 списания и вестници от цял ​​свят са достъпни чрез приложението Qantas, поддържано от PressReader - най-голямата платформа за вестници и списания в света.

PressReader предлага на пътниците безплатен период от 12 часа за изтегляне на файлове директно върху смартфон или таблет чрез iTunes и Google Play. Авиокомпанията инсталира бърз и безплатен Wi-Fi на вътрешните си полети.

Etihad

Авиокомпанията е осма в списъка с най-добрите авиокомпании на Skytrax и шеста за развлечение по време на полет. Тя използва своята E-Box система, като предлага световни филми, блокбъстъри и класически филми, голям избор от телевизионни програми, включително възможността за създаване на видеоклипове.

На избрани полети има и новини и спортни събития. Музикалните фенове имат достъп до повече от 500 диска в музикалната библиотека, където могат да създават лични плейлисти.

Системата също така предлага достъп до над 60 игри, базирани на Android. Авиокомпанията предлага и Wi-Fi достъп на определени самолети.

Delta Air Lines

Операторът, базиран в Атланта, твърди, че е първата американска авиокомпания, която предлага безплатни развлекателни полети. В рамките на своя продукт Delta Studio, пътниците могат да се отдадат на повече от 1000 часа развлечения, както на таблета си, така и на смартфона, или чрез екрана на седалката за филми, телевизия и музика.

Пътниците трябва да изтеглят приложението Gogo Entertainment (чрез iTunes или Google Play), за да получат програми за Delta Studio. Авиокомпанията също използва Gogo, за да осигури Wi-Fi достъп по време на полет на определени самолети и маршрути.

Thai Airways

Авиокомпанията предлага повече от 1000 часа късометражни филми, игри, музика, новини и информация, като всичко това се вижда на голям екран на седалката. Има и специален канал с филми и телевизионни предавания, подходящи за деца и семейства.

Тук дори можете да изберете субтитри и езикови канали. Свържете се с W-Fi по време на полет, използвайки Thai Sky Connect, предлаган на Airbus A350-900s и A380-800s, както и на избрани полети с A330-330.

 

коментари

Добави своя коментар