10 уникални, вкусни и евтини улични храни в Токио

  07 Ноември 2018, 19:18     0

Храната на улицата е също толкова важна за културната идентичност на един град, колкото и най-добрите му ресторанти, пише peika.bg.

Вариации на кнедли, палачинки, морска храна, кексчета, сладолед и още много ще откриете по улиците на Токио. Вижте кои 10 храни задължително да пробвате, когато се разхождате из японския град.

Да ви е сладко!

Икаяки (Ikayaki)

Икаяки, или по-просто казано - калмари на скара, са основна храна по улиците на Токио. Калмарите са задушени с сладък соев сос и подправки и приготвени на скара. Тази храна е изключителна популярна по време на местните панаири и фестивали. През останалото време можете да я откриете най вече на рибните пазари в града.

59509

Тайяки (Taiyaki)

Тайяки представлява вид тестени рибки, пълнени с най-различни неща от сирене до сладък крем. Най-известната марката тайяки е Курикоан - опитайте я!

59504

Данго (Dango)

Данго са кнедли, направени от оризово брашно. Те са много разпространени и могат да бъдат закупени в  магазини, но ние ви съветваме да ги опитате по време на някой местен фестивал. Тогава те наистина те доближават до домашните данго, които местните си правят вкъщи.

59506

Такояки (Takoyaki)

Такоаки представлява тестени топчета, пълнени с октопод. Тази храна можете да намерите през цялата година, навсякъде из града, дори и в магазините. Най-често топчета са подправени с джинджифил и зелен лук.

59508

Крепс (Crepes)

Обиколката ви няма да е пълно, ако не се подсладите с някоя цветна палачинка. Разходете се по улица Такешита и намерете продавача с най-дългата опашка за палачинки в Япония! Сигурни сме, че ще ви харесат.

59513

Окономияки (Okonomiyaki)

Това са пикантни палачинки, между които се слага месо и зеленчуци (най-вече много зеле). Те са покрити със сос и майонеза. Лесно можете д изберете какво точно да бъде тяхната плънка и да си похапнете с удоволствие.

59507

Кестени

Кестените са фаворит за местните през зимата. Токио. Ако посетите града през септември пък ще се натъкнете на Фестивал на кестените. През този сезон можете да вземете прясно изпечени кестени от продавачите, разположени покрай пешеходните този в града.

59510

Касутера или Кастела (Kasutera)

Това е леко като дунапренено кексче. Рецептата за него попада в Япония през 16-ти век от португалците, а дългогодишната ѝ популярност е свидетелство за неговия вкус. Намерете кексчетата на местни фестивали и случайни панаири за хранителни стоки.

59514

Якитори (Yakitori)

Най-общо казано това са пилешки шишчета, в които може да има освен месо и пилешки дреболии - сърца, черен дроб, воденички. Те са изпечени на скара с дървени въглища, което придава неповторимия им вкус. Най-често те се похапват със сос „таре“, който се прави от мирин, сладко саке, соев сос и захар.

59505

Какигори (Kakigōri)

Това е най-хубавият десерт за лятото - разновидност на сладоледа. Представлява лед, подсладен с кондензирано мляко и покрит с плодови сиропи или по-модерния вариант с карамел или шоколад.Най-богато разнообразие от видове можете да откриете по време на някой летен фестивал.

59511

 

коментари

Добави своя коментар