Туроператори от 25 страни се представят на Международното изложение „Ваканция & СПА експо 2019“

  07 Февруари 2019, 10:15     0

Туристически компании, културни центрове, сдружения и хотели от Европа, Азия, Африка и Америка представят атрактивни предложения за почивка и активен туризъм в залите на откриващото се на 14 февруари Международна туристическа борса “Ваканция & СПА експо“.

В колекцията от екзотични дестинации се вписват предложенията на туристически компании от Малдивските острови, Индия, Виетнам, Мексико, Обединените арабски емирства и Нигерия.

Турция, Гърция, Испания, Хърватия и Тунис са сред най-предпочитаните дестинации за летните почивки на българите. В залите на „Интер Експо Център“ в София от 14 до 16 февруари планиращите своята ваканция могат да направят резервации при специални изгодни условия.

Туроператори от Великобритания, Германия, Италия и Унгария допълват предложенията с европейски маршрути.

За първи път тази година една от най-популярните дестинации за екотуризъм – Литва, ще представи оферти за семейна почивка сред природата.

Най-активно и тази година е участието на компании от съседните държави. Фирми от Румъния и Албания ще представят богата гама от възможности за летен и зимен отдих.

За поредна година Министерството на културата и туризма на Република Турция представя най-популярните курорти в страната на Егейско, Середиземно, Мраморно и Черно море, които предлагат летни почивки в широк категориен диапазон. На нарасналия през последната година интерес от пътувания в южната ни съседка отговарят и хотели от региона на Одрин и Чорлу.

С голям щанд се представя в тазгодишното издание на „Ваканция & СПА експо“ Националната туристическа организация на Сърбия, която представя както гостоприемната си столица Белград и популярните сред българските туристи области, така и по-малко известни региони от вътрешността на страната и множество хотели.

Съседна Македония е представена от Агенцията за реклама и подкрепа на туризма. Множество хотели, общини и туристически агенции ще покажат на посетителите новите си предложения за традиционни уикенд пътувания, както и възможностите за почивка, опознавателни пътувания и гастрономически турове.

Центърът за култура към посолството на Ислямска република Иран и туроператори от азиатската страна представят дестинацията, която благодарение на спиращите дъха пейзажи, древните руини и високоплатинските си ски курорти през последните няколко години преживява туристически разцвет.

Незабравимото съчетание на величествения океан с пищната зеленина на националните паркове, тайните на аюрведа и изключителното гостоприемство на своята страна представя на своя щанд Министерството за развитието на туризма на Шри Ланка.

Традиционно със специален щанд се представя и Куба. В плановете на Министерството на туризма на островната държава влизат построяването на 224 нови хотела до 2030 г. През последните години туризмът в Куба отбелязва траен двуцифрен ръст.

Най-голямото туристическо събитие у нас се провежда под патронажа на Министерството на туризма. Страната ни се представя с национален щанд и още над 60 регионални дестинации, презентирани от общини, туристически информационни центрове и сдружения. /infotourism.net

коментари

Добави своя коментар