8-ми декември наближава, ето какво предлагат зимните ни курорти

  09 Октомври 2018, 12:15     0

Почти два месеца преди студентския празник – 8-ми декември, а офертите за големите партита вече заливат мрежата. От актуални изпълнители, до етно вечер, посветена на народните песни, собствениците на различни клубове предлагат все по-атрактивни предложения, за да привлекат повече гости. Все пак - колко излиза? За поредна година, най-предпочитано място за голямото събитие си остава Банско. Курортният град съчетава невероятен баланс между зимна атмосфера и модерна обстановка. Ски писти, старинни ресторанти и неповторими дискотеки, Банско привлича все повече и повече млади хора.

Една вечер в скъпарския курорт обаче не излиза никак евтино. Сайтове за най-добрите оферти в интернет предлагат ранно запазване на куверти, които започват от около 140 лв. на нощ. Хотелите предлагат на младите студенти различни възможности: като спа услуги, джакузи, сауна, безплатен интернет, закуска, включена в цената и вечеря на блок маса. Излизането в нощен клуб обаче не е включено в тези предложения. Проверка показва, че местата в най-големите дискотеки в курорта започват от 50 лв. на човек за вход, като включват алкохол и ядки. Всяка дискотека е поканила различен изпълнител, като входът е отделен и различен за всяка една от тях. Като добавим и джобните, които всеки трябва да има, транспорта и различните други разходи, вечер в Банско излиза на един студент над 300 лв. Ако останем повече дни и се възползвам от различни спортни забавления, цената нараства почти двойно. Все пак, от курорта споделят, че тази година очаква много повече студенти от миналите години.

Други предпочитани дестинации за студентите са Велинград и Пловдив, където цените са с около 20% по-евтини, но програмата не е толкова пълна. Очаква се тази година, както и предходните, от МВР да вземат допълнителни мерки за сигурността на празнуващите.novinite.bg

коментари

Добави своя коментар