8 неща, които може да правите с удоволствие в Амстердам

  06 Август 2018, 17:04     0

Столицата на Холандия има собствена енергия, съвременни художници, които съперничат на старите, и нощна сцена, която постоянно се развива.

Градът не спи и има много неща, които може да правите тук и в късните часове на деня.

Ето няколко от тях:

1. Да се забавлявате в музея на Ван Гог

Музеят "Ван Гог" е една от най-натоварените атракции в Амстердам по очевидни причини, но в някои петъчни вечери настроението се променя и тук може да се насладите на коктейли, музика и понякога и татуисти. След едно питие цветовете на картините изглеждат по-живи (не се притеснявайте, няма да ви бъде позволено да се приближите твърде близо до платната). Резервирайте билетите си онлайн предварително.

2. Да идете на кърлинг

Паркът Рембранд е един от най-големите и най-малко известни паркове до Околовръстния път на града. Той е дом на езера, зоологическа градина и хотел Ramada Apollo, разположен в кула от седемдесетте години, проектирана от следвоенния модернист архитект Пиет Занстра. Терасата на най-горния етаж привлича младите хора, а през зимата има ледена пързалка с кърлинг за тези, които са вдъхновени от играта.

3. Да отидете на винтидж тур

Този магически град е проектиран да бъде видян от водата. В елегантния квартал Jordaan на канала Prinsengracht, два от най-голите хотели в Амстердам имат свои собствени лодки. Вечер лодката от 19-ти век на Dylan се превръща в плаващ ресторант Vinkeles on the Water, докато дървената "салонна" лодка на Pulitzer Амстердам вози малки групи около града всеки ден в 17 ч.  и от четвъртък до неделя в 11 часа. Можете да я наемете и за супер ексклузивен плаващ пикник.

              

4. Да вечеряте в оранжерия

De Kas в парка "Франкендал" е осем-метрова стъклена конструкция, която е прекрасно осветена през нощта. Преди тя е била градина за деца, днес е изпълнена с растения и храсти и билки, които влизат в състава на ястията. Гигантски тухлен комин, който е бил част от оригиналната отоплителна система на оранжерията, днес е част от интериора и от вътрената камина.

5. Да се люлеете над града

A'DAM Toren на северния бряг на града е описан като отговорът на Амстердам за сградата на Capitol Records в Лос Анджелис, а това вертикално изобилие на барове, ресторанти, хотелски стаи и криейтив бизнеси със сигурност създава невероятна атмосфера. Платформата за наблюдение на най-високо ниво е една от уникалните атракции на града, а люлката е нещо, което не трябва да пропускате.

6. Да стоите до късно и да се приберете сутринта

Не можете да дойдете в една от най-големите танцови столици на света и да не посетите някой клуб. Shelter club на северния бряг предлага програма с техно и много танци. Фериботите се движат през цялата нощ от близкия док до гърба на Централната гара, което означава, че спокойно може да се приберете вкъщи в малките часове.

7. Да посетете бурлеска шоу

Амстердам има свой собствен аромат на бурлеска в гей района, където ще откриете най-голямото шоу в града. Известният изпълнител Джейни Джак избира хора на публиката, за да създаде с тях разнообразни сцени и ги включва в импровизиран танц. Клубът е в разкошно червено, а вечерята се сервира по изклщчително артистичен начин.

8. Да обиколите секс магазините

Тази страна на града не се нуждае от представяне. За тези, които са склонни да опитат нещо по-различно, струва си да започнат в Mail & Female, първият секс магазин в Европа, открит (през 1988 г.) от жени за жени. В магазина, близо до забележителната сграда Heineken Experience, можете да се снабдите с комплект висококачествени маски, белезници и други важни неща, както и да получите съвети за това къде да отидете за забавна и безопасна нощ.

/profit.bg

 

коментари

Добави своя коментар