8-те най-предпочитани градове в света

  13 Януари 2018, 12:20     0

Това, което прави популярен един град, е неговата енергия - тази, която го превръща в забавно място за живот, работа или забавление, пише profit.bg.

През последните години се наблюдава изместване на интереса от шумните към по-балансираните градове. Те печелят популярност със способността си да поддържат психическото, физическо и емоционално здраве на жителите си.

С изобилие на фреш барове, здравословни кафенета, студиа за йога и възможности за спорт, вижте кои са осемте града, които предлагат най-здравословни условия на живот.

Лондон, Великобритания

Може да се окаже изненада, но Лондон бързо се превръща във веганска мечта, пълен със заведения за фрешове и ресторанти, предлагащи сурова хранена.

Въпреки че не става дума само за храната тук. Градът предлага и множество уелнес услуги, детокс центрове, разнообразие на терапии, холистични лечения и много други. 

Бали, Индонезия

С еко курортите си, уелнес центровете и някои от най-вкусните чисти ястия в света, Бали е мечта за търсещите здравословна среда. Сякаш буйната красота на природата не е достатъчна, за да проясни мислите ви и да заредите тялото, има много места за йога и медитация.

Сидни, Австралия

Ако има град, който въплъщава здравословната култура в най-голяма степен, това е Сидни. Австралийският метрополис има огромен брой паркове, плажове, спортни клубове и фитнес зали.

Чудесното време продължава през цялата година и хората са малко обсебени от уелнес културата. Със своите безкрайни здравословни кафенета и прекрасни йога студия, този град е идеалният баланс между качествена храна и релаксация.

Копенхаген, Дания

Копенхаген е перлата на датската уелнес корона. Шофирането е заместено с ходене и колоездене, здравето и щастието са на по-високи нива спрямо останалите големи градове в света, а hygge е начин на живот и може да го видите навсякъде - от ресторантите и баровете на града до улиците му и музеите.

Токио, Япония

Японската продължителност на живот е една от най-високите в света. Системата за обществен транспорт на града също е една от най-добрите, което гарантира по-ниски емисии на парникови газове. Тук хората са смирени и навсякъде има дълбоко вкоренено чувство за разбиране.

Лос Анджелис, Калифорния

От магазини за кристали, кафенета и модерни студиа за медитация до високи брандове облекла, фестивали и събития, фокусирани върху уелнеса, Лос Анджелис има с какво да ви изненада. Градът се слави с чисто хранене, суперхрани, възможности за тренировки и положителна енергия.

Ню Йорк, Ню Йорк

Макар че може да е градът, който никога не спи, Ню Йорк всъщност е пълен с възможности за уелнес. Независимо дали искате да се потопите в древна римска баня, да опитате безмлечни продукти или безглутенова диета, или да практикувате медитация сутрин и вечер, жителите на Ню Йорк обичат да се грижат за телата си, а градът като цяло продължава е дефиниция за благоденствие.

Стокхолм, Швеция

С повече от 100 музея в града, Стокхолм предлага много възможности за физическо и психическо здраве, фокусира се върху личната безопасност и екологичния начин на живот.

Програмата за наем на велосипеди в града помага за поддържане на активността, докато многото спа и уелнес центрове са истински балсам за тялото и душата.

коментари

Добави своя коментар