Aмериканската туристическа индустрия се срещна с Доналд Тръмп

  06 Септември 2018, 20:29     0

Повече от дузина главни изпълнителни директори на туристически компании, сред които шефът на Marriott Арне Соренсън, главният изпълнителен директор на „Хилтън“ Крис Насета и главният изпълнителен директор на Wyndham Джов Балоти, се срещнаха с президента Тръмп в първата състояла се дискусия на американската туристическа асоциация след встъпването му в длъжност преди 18 месеца.

"Нашата дискусия с президента беше проста: казахме му, че големият поток от международни бизнесмени и туристи, пътуващи до САЩ, води до намаляване на търговския дефицит и създава голям брой работни места за американците", заяви Роджър Доу, представител на туристическия бизнес.

Друг бизнесмен, Джонатан Грела, заяви: "Има световен бум на пътуванията в чужбина и това е огромна възможност значително да се подкрепи ръста на икономиката".

"Ние казахме на президента, че имаме нужда от национална стратегия, за да работим за нещо, подобно на целта на предишната администрация - да се увеличи броя на посетителите до определено ниво за дадена година, но от президентската администрация не се ангажираха с нищо конкретно".

Наред с това бяха дискутирани теми като програмата за премахване на визите, реорганизацията на Brand USA, както и необходимостта от подобряване на инфраструктурата в национален мащаб./infotourism.net.

коментари

Добави своя коментар