Анализи

5 милиона туристи са посетили България

Пет милиона туристи са посетили България за първите седем месеца на годината, увеличението е над 7%. Приходите за първата половина от годината са с 13 на сто повече в сравнение с миналата, обобщиха от туристическото министерство. От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон. Проблемите бяха общи за цялото крайбрежие - чистотата, концесиите, шума и кадрите,

 24 Септември 2017, 09:19    0

7 млн. туристи са посетили Истанбул

Близо седем милиона чуждестранни туристи са посетили Истанбул от януари до края на август съобщи "Хюриет дейли нюз", като се позовава на данни на министерството на културата и туризма.

 21 Септември 2017, 14:54    0

В Банско очакват повече туристи през новия зимен сезон

Ръст на туризма от поне 10-15% през новия зимен сезон в Банско очаква кметът на курортния град Георги Икономов. Това каза той по Bloomberg TV Bulgaria. По думите му Банско вече е курорт от световна величина и затова свидетелстват и организираните международни състезания в различни дисциплини всяка година.

 20 Септември 2017, 20:12    0

Пловдив е Европейска столица на културата през 2019 г.

Заради огромното си културно-историческо наследство и централно местоположение Пловдив е първият български град, избран да бъде европейски културен център, при това два пъти! След домакинството на проекта „Европейски месец на културата“ през 1999 г., донесъл на града невиждан успех, сега Пловдив е обявен за Европейска столица на културата през 2019 година. Започналата като гражданска инициатива кампания вече се е превърнала в най-големия и значим проект за града. Той оставя огромен отпечатък върху културния живот, градската среда и инфраструктурата.

 18 Септември 2017, 20:40    0

Бум на турски туристи в Гърция

Тази година туристите от Турция се очаква да надвишат 1 милион, според гръцките туристически власти. Последните данни на гръцкия статистически институт (ELSTAT) показват, че най-добрата година по отношение на пристигащите от Турция е 2015 г., когато те възлизат на 1,15 милиона, пише „Български новини“.

 16 Септември 2017, 13:32    0

Ангелкова: Туризмът е изключително важен сектор за икономиката на България

Туристическата индустрия формира около 13% от брутния вътрешен продукт (БВП) на България и през 2016 г. посрещнахме над 8 млн. чуждестранни туристи, което е близо 17% повече от предходната година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред пленарната сесия на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН, която се провежда в китайския град Чънду.

 14 Септември 2017, 17:24    0

Дейли Мирър: Банско е сред 10-те най-добри ски курорти в света

Банско е сред 10-те най-добри ски курорти в света, твърди британското издание „Дейли Мирър“. Джули Делахей го е поставила на седмо място сред 15-те, които препоръчва. Въпреки липсата на втора кабинка, българският курорт изпреварва редица топ европейски и американски дестинации.

 12 Септември 2017, 11:08    0

Превърнаха хеликоптер в хотелска стая

Вече сме писали за глампинга и как той става все по-популярен, но днес той намира още по-интересна версия и влиза в…. хеликоптер. Творческият екип Mains Farm в Стърлинг, Шотландия, инвестира в изведен от експлоатация летателен апарат на Кралски военноморски флот ZA127, за да го превърне в уникално място за нощувка.

 10 Септември 2017, 17:13    0

5 милиона туристи са посетили България

Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли, като се отчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред ТВ Европа. На фона на миналогодишния рекорд е изключително постижение и се движи в рамките на нашите прогнози за увеличение от 7 до 10 на сто, посочи още тя. И поясни, че най-големи нараствания има от водещите пазари. Посещенията от Гърция се увеличават с 10%, толкова е и ръстът от Германия.

 03 Септември 2017, 10:26    0

Когато хотелите нямаха олинклузив

Навремето нямаше всевъзможни ресторанти и пицарии. Мажехме филиите на плажа, пиехме лимонада и се надявахме за вечеря да няма зелен боб и кисело мляко в столовата на почивната станция Някога почивките не бяха бленуван мираж, нито дълго планувано събитие. Не се правеха резервации за лятото още през зимата. Нямаше олинклузив и такива лиготии като море за един уикенд,

 03 Септември 2017, 10:04    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>