Анализи

Ангелкова във Вашингтон: Близо 8.9 млн. чужди туристи са посетили България през 2017 г.

Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година се посещава от все повече чуждестранни туристи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с представители на "Клуба на младите професионалисти" и с българската общност във Вашингтон, предаде inews.bg. Тя допълни, че показателни за сектора са окуражаващите данни от статистиката за 2017 г., според които чуждестранните туристически посещения са над 8,882 млн. и се увеличават с 7,6% спрямо година по-рано.

 23 Февруари 2018, 18:41    0

Проучване: Хората по света пътуват по-често, но за по-кратък период

Хората по света започват да пътуват за по-малко дни в сравнение с преди години, но се стремят основно към чуждестранни дестинации и по възможност комбинират няколко в едно пътуване. Това показват данните от последното проучване на картовия оператор "Виза" (Visa) "Глобални нагласи за пътувания". Според него основният мотив за пътуване е отърсването от стреса.

 22 Февруари 2018, 19:39    0

Пътуваме в чужбина все по-често, но по-кратко

Visa публикува резултатите от проучване, което изследва в подробности моделите и тенденциите на пътуване и туризъм през 2017 г. Изследването “Глобални нагласи за пътувания” показва, че прогонването на стреса е основната причина за хората да пътуват. Същевременно някои дейности, като получаване, носене и размяна на пари в брой могат да причинят тревожност и стрес у пътуващите. С услугите на Visa за електронни разплащания картодържателите разполагат със свободата да пазаруват по целия свят и да се възползват от изгодни валутни курсове при разплащане в местна валута, както и да избегнат скрити такси за превалутиране, когато се върнат в страната си.

 22 Февруари 2018, 16:14    0

Финландският остров - SuperShe Island, който е само за жени

Търсите ли перфектното убежище от ежедневния стрес? Един остров край бреговете на Финландия може да е отговорът на молитвите ви,

 21 Февруари 2018, 10:35    0

Младите туристи предпочитат сами да си резервират почивката

Туристическите агенции може да изглеждат отживелица в ерата на безбройните мобилни приложения и уебсайтове, но в сектора с луксозни пътувания традициите все още не са забравени, коментира CNBC

 20 Февруари 2018, 14:17    0

Над 6.8 млрд. лева приходи от чужди туристи през 2017 г.

Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат на 6.895 млрд. лв. съобщи Министерството на туризма като се позова на данни на Българската народна банка (БНБ). Това е с 9.3% повече спрямо предходната година. "Това е чудесно постижение и доказва ефективността на нашите усилия да надграждаме постигнатото и да работим за устойчивото развитие на България като целогодишна дестинация", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на ведомството. Чуждестранните туристи през 2017 г. са били близо 8.9 млн., което е със 7.6 на сто повече от 2016 г. Посещенията на туристи от Гърция и Румъния са били по над 1 млн. Министерството отчита много добри резултати при туристите от Германия, Турция и другите балкански страни, Великобритания, Украйна, Молдова, Израел и Полша.

 19 Февруари 2018, 17:59    0

Няколко празнични ваканции

Въпреки че обикновено самолетните билети поскъпват по празниците, оказва се, че при правилно и навременно планиране, може да се пътува изгодно до интересни дестинации и в този период. Тази година ще ни зарадва с немалко възможности за кратки пътувания около празници и почивни дни – време, в което да си откраднем няколко допълнителни пътувания извън лятната отпуска и големите празници. Планирайте почивките си отрано, за да можете да се възползвате от по-изгодни цени, съветват експертите

 19 Февруари 2018, 09:58    0

Настъпването на лунната Нова година! Китайските туристи ще похарчат милиарди

В Китай започват продължаващите една седмица празници около настъпването на лунната Нова година, като 6.5 милиона туристи се очаква да прекарат тези почивни дни в чужбина, където да похарчат милиарди долари, според данни на китайската Агенция по туризма и туристическия уебсайт Ctrip,

 16 Февруари 2018, 12:14    0

Ротердам - град на модернизацията

Ротердам е вторият по големина град в Нидерландия и най-голямото пристанище в Европа. Пристанището на Ротердам е третото по големина в света след това в Шанхай и Сингапур. Градът е основан през 1238 година. Домакин е на няколко големи фестивала, сред които са: Летен карнавал, Денс парадът, Ротердам 666, поп фестивалът Метрополи, Международен филмов фестивал, поетичен фестивал и джаз фестивал. Той често се нарича градът на архитектурата заради няколкото квадратни километра в градския му център, застроени с най-модерните и футуристични сгради на XX-ти век. В допълнение Ротердам е пълен с очарователни музеи, както и седем все още запазени оригинални холандски вятърни мелници. Разположен е в южна Холандия и е част от един от ръкавите на река Маас. Населението е града според преброяване от 2014 година е 620 000 души.

 16 Февруари 2018, 10:05    0

Над 14 млн. туристи е посрещнала Индонезия през 2017 г.

Основната цел на индонезийското Министерство на туризма – 15 млн. чуждестранни гости през 2017 г., обаче не е постигната, главно заради изригването на вулкана Агунг през ноември на остров Бали, съобщава infotourism.net. Вследствие на природния катаклизъм са анулирани над 1 млн. резервации за почивка на курортния остров, а загубите за туристическия сектор се изчисляват на 490 млн. щатски долари. Най-голям ръст – с 37%, има в посещенията на руските туристи, чийто брой е достигнал 110 500, независимо от изригването на вулкана и липсата на преки полети между двете страни. Най-многобройни са туристите от Китай – близо 2 млн. По над 1 млн. туристи са дошли от Сингапур, Малайзия и Австралия. Най-популярен сред чужденците е остров Бали, следван от индонезийската столица Джакарта, намираща се на остров Ява, която е посещавана предимно с бизнес цели. На трето място са островите Батам и Бинтан, които активно се рекламират и през 2017 г. са посрещнали около 2 млн. туристи, като са на път да се превърнат в „новия Бали“.

 15 Февруари 2018, 17:39    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>