Анализи

Веселие по български: Няма село без фест

В последно време в България се забелязва някаква мания за празнични ивенти. Всяка седмица ни бомбардират с предложения за някакво мероприятие. "Да поставим рекорд на Гинес заедно: най-голямото боядисване на великденски яйца в света" (Велинград); "Патриотичен Джулай морнинг на Рилските езера"; "Въртене на огън пред Народния театър в Часа на земята"; "Национален форум и събор в Казанлък: древното познание и силата на българите. Родът Дуло, траките, Орфей, богомилите".

 11 Април 2018, 19:37    0

Най-вкусните напитки в света

Пътуваме по много причини - заради историята, заради културата, заради приключенията, но и заради храните и напитките на даден регион. От този списък CNN си избира последните - напитките, и прави селекция от 50-те най-вкусни, най-добри и най-освежаващи по света. Ние ви представяме първите 11 от тях.

 11 Април 2018, 19:29    0

Рекламират с 1,7 млн. лева историческия туризъм у нас

С близо 1,7 млн. лева България ще бъде рекламирана като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху културно-историческия туризъм. Правителството осигури днес средствата по бюджета на ресорното министерство.

 11 Април 2018, 17:49    0

Списък с най-нужните вещи за пътуване

Всички сме изпадали в ситуацията да изпитаме онова специфично чувство на яд, когато си забравим вкъщи вещ, която ни трябва по време на пътуване.

 10 Април 2018, 11:54    0

Най-хубавите летища (снимки)

Отиването по-рано на летището вече не означава, че трябва да стоите вътре. Една от най-горещите тенденции на терминалите днес е изграждане на открити тераси или места за удобства на пътниците. Повечето от тях включват великолепна гледка към самолетите и пистите.

 09 Април 2018, 17:31    0

Къде ще почиват българите по Великден?

Цената на почивката за Великден на едно средностатистическо българско семейство - двама възрастни и едно дете, зависи от дестинацията. Ако тя е България, тарифите зависят от категорията хотел, която ще изберат за настаняване, от включената в

 05 Април 2018, 15:56    0

Туристите ще плащат данък в Гърция

Дори при краткосрочна аренда чрез онлайн платформи, гостите на страната ще бъдат таксувани от държавата Туристите в Гърция ще трябва да плащат данък дори при резервирането на хотел за половин ден.

 04 Април 2018, 18:48    0

6,9 млрд. лева са приходите от туризъм

Министерството на туризма инициира координационни съвещания всяка година в трите крайбрежни области, в които участват представители на абсолютно всички институции, пряко и косвено ангажирани с безпроблемното протичане на летния туристически сезон - областните дирекции на МВР; НАП, КЗП; БАБХ, РЗИ, РИОСВ; морска администрация, пътните управления и областните управи.

 03 Април 2018, 08:52    0

Повечето българи ще пътуват у нас за празниците

Повече от 280 000 българи ще пътуват у нас и в чужбина за празниците в края на седмицата. Повечето от тях ще изберат България, сочи статистиката на Института за анализ и оценка в туризма.

 02 Април 2018, 14:53    0

Най-зловещият остров - Хендерсън

Отдалеченият остров Хендерсън – малка точка на картата в безбрежните води на южния Тихи океан – се намира на половината път между Нова Зеландия и Чили. Това е един от четирите острова, които съставляват островната група Питкерн.

 02 Април 2018, 14:48    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>