Анализи

КЗП: Офертите на туроператорите и хотелиерите трябва да посочват коректно вида и категорията на мястото

Туроператорите и хотелиерите стриктно и точно да анонсират в офертите и в рекламите си степента на категоризация на обекта, напомни председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по БНР във връзка с предстоящата кампания за декемврийските празници.

 08 Ноември 2018, 10:40    0

Коледните и новогодишните празници поскъпват тази година

Между 7 и 11% се очаква да поскъпне посрещането на коледните и новогодишните празници, прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според него причината е поскъпването на горивата. Най-много ще се оскъпят пътувания, които са били по-евтини миналата година, а по-

 07 Ноември 2018, 17:50    0

Министър Ангелкова пред National Geographic: Българският туризъм е в подем

Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на чужденци за периода януари-септември 2018 г. е 31% спрямо същия период три години по-рано. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за National Geographic в Лондон в рамките на международното туристическо

 06 Ноември 2018, 15:35    0

Повече разчитаме на туристически агенции, за да организираме пътуванията си

Как съвременният българин организира своите пътувания, ползва ли услугите на традиционни и онлайн туристически агенции или резервира сам с помощта на различни доставчици на услуги? Отговори на тези и други въпроси разкрива наскоро проведено маркетингово проучване

 05 Ноември 2018, 10:00    0

Българи разказват за преживяванията си в Тайланд

Тайланд е едно прекрасно място, където да се отпуснете и да преживеете едно наистина екзотично пътуване. Особено през есента и зимата, когато в България застудява, а там е Рай.

 01 Ноември 2018, 13:56    0

TripAdvisor представи най-добрите музеи през 2018 г.

Популярният туристически сайт TripAdvisor представи своята годишна класация на най-добрите музеи в света Travellers’ Choice Awards.

 31 Октомври 2018, 20:25    0

Какво лекуват минералните води в България

Различни проучвания показват, че България влиза в тройката на най-богатите откъм минерална вода територии в света. Някои от местата са наистина уникални.

 30 Октомври 2018, 14:52    0

Сватбеният туризъм е във възход в Индия

Когато Сурабхи Чаухан, фондов мениджър от Делхи, се омъжила през ноември миналата година, на сватбата й присъствали близо 400 гости, съобщава CNBC.

 29 Октомври 2018, 04:51    0

Министър Ангелкова проведе работна среща с членовете на Германо-българската индустриално-търговска камара

Германия е трети входящ пазар за страната ни, в близките години можем да посрещаме над 1 млн. германски туристи годишно Германия е ключов партньор на българския туризъм и Министерството на туризма активно насърчава мерките за привличане на повече посетители от Федералната република. Германия е трета в топ 10 на целевите ни входящи пазари през тази година с над 640 хил. посещения за периода януари-август. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с членове и партньори на Германо-българската индустриално-търговска камара. Министърът представи резултатите от летния сезон 2018 г., законодателната политика на министерството и най-важните цели пред сектора.

 26 Октомври 2018, 14:07    0

Забележителностите във Виена

Как да починете във Виена с билети, храна за 5 евро и безплатно настаняване. Това е напълно възможно. Но нека да започнем със закуската. Утрото, разбира се, започва с кафе. Но истинско виенско, в историческо обкръжение. Представете си да пиете сутрешното си кафе в кафене Mozart, което е на 223 години.

 24 Октомври 2018, 11:20    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>