Анализи

Как да пестим за дълго пътуване?

За много хора планирането на бюджет и събирането му са първите стъпки за организиране на пътешествие, особено ако то ще бъде доста по-дълго от обикновено. Ако и вие сте сред тях, продължавайте да четете.

 11 Януари 2019, 16:49    0

Турция чака 23% ръст на туристи

Турция очаква 23% ръст на туристите през 2019 година, съобщи министърът на туризма Мехмет Ерсой. „Турция се завръща като водеща туристическа дестинация. Очакваме да посрещнем 48 милиона туристи“ не крие ентусиазма си Ерсой.

 10 Януари 2019, 12:22    0

Антигуа и Барбуда – новата любима карибска дестинация за уелнес

„Докато Антигуа и Барбуда е известна с красивите си плажове и природа, не всеки е наясно с изобилието от възможности за ваканция, в която да се погрижите за здравето си и да презаредите“, казва Колин Джеймс от туристическото ведомство на страната. „

 08 Януари 2019, 11:19    0

Китайски туроператор проявява интерес към България

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с мениджърите на един от водещите туроператори в Китай – “Хай Сиис Интернешънъл”. Компанията е член на Европейската туристическа комисия и има офиси в 8 китайски града. Освен в Азия туроператорът развива дейност в Европа и Северна Америка.

 07 Януари 2019, 17:16    0

Забележителностите на Кордоба

Пътешествениците посещават Испания заради градове като: Барселона, Севиля, Билбао или дори Малага. Но има и друг град, който пази богатства, чакащи да бъдат разкрити.

 06 Януари 2019, 06:57    0

Къде да пътуваме през 2019 според зодията

Нова година, нови идеи за нови приключения! Ако сте си набелязали дестинации – почакайте! Предлагаме ви да разгледате предложенията на астролозите от Moonbox, които са посочили най-подходящото място за пътуване през 2019 според от зодиакалния ви знак. Пред Daily Mail Кейти Хуанг и Паула Павлова разкрили, че представителите на зодия Рак виреят, когато са сред водата, а Везните – в градове на културата и изкуството. А кое е най-подходящото място за почивка на останалите зодии - прочетете по-долу: Овен Според Moonbox Овните предпочитат да предприемат пътешествия, които съдържат капка адреналин в себе си. Предложенията за този зодиакален знак са местата, които предлагат вълнуващи преживявания като гмуркане в пещера, скокове с бънджи, скачане с парашут, рафтинг. Тази зодия харесва предизвикателствата, така че където и да отидат представителите на зодия Овен, докато там присъства някакъв вид приключение, те със сигурност ще намерят начин да си прекарат страхотно.

 05 Януари 2019, 21:28    0

Уволняват хижари, отказали достъп на премръзнал турист

Хората, които стопанисват заслона на Витоша, до който беше отказан достъп на измръзнал човек, ще бъдат уволнени. "Ще предложа смяна на управляващите на този обект. БТС има правилник за хижната дейност, в него е записано че всички високопланински хижи трябва да осигуряват

 04 Януари 2019, 17:26    0

Румен Драганов: Парите на туристите трябва да бъдат гарантирани до последния момент

Българският туризъм и туроператор има дълбока концептуална грешка, каза пред БНР Румен Драганов – директор на Института за анализи и оценки в туризма. Според него ни е необходим гаранционен фонд или застраховка, която да е равна на гаранционния фонд. Парите на туристите трябва да бъдат гарантирани до последния момент, както и тези на лицата, на които се дължат пари по света, категоричен е той:

 03 Януари 2019, 12:12    0

Министерството на туризма провери случая с блокираните български туристи от Гърция

Българи останаха блокирани на остров Тасос след новогодишните празници. Чакали са ферибот цял ден във вторник, но такъв не е имало. От консулството са подали информация, че заради влошено време фериботи няма да има.

 02 Януари 2019, 18:01    0

Най-старият СПА-хотел на света

Знаете ли къде се намира най-старият хотел в света, който все още работи и привлича клиенти от цял свят? В Япония.

 01 Януари 2019, 17:43    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>