Ангелкова: Чуждестранните туристи се увеличиха с 3,6 през юни и юли

  31 Август 2018, 13:30     0

3.6% е ръстът на чуждестранните туристи само за месеците юни и юли. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде "Фокус".

Ангелкова посочи, че към момента летният туристически сезон върви изключително успешно.

„Само за месеците юни и юли имаме над 2,6 млн. чуждестранни туристи, което е ръст с около 3.6%. Това означава, че прогнозите ни за около 5% ръст от юни до септември ще бъдат достигнати“, допълни министърът.

По думите ѝ Министерството на туризма следи изключително внимателно както дестинация Турция, така също Египет и Тунис, към които има много голям интерес и ръст.

„Неслучайно сме стартирали интегрирани комуникационни кампании по всичките ни ключови пазари, защото към момента България е изключително устойчива дестинация. Ръстът, който имахме през последните две години на немски туристи, особено през 2016 година, който е от 40% към момента се запазва. Това означава, че това, което сме привлекли към нашата държава като дестинация, го запазваме и това е нашата цел с кампаниите, които предстоят както телевизионни, така и с големите туроператори, с които работим. Използвали сме целия микс от инструменти, за да можем да задържим вниманието към дестинацията“, заяви Ангелкова.

коментари

Добави своя коментар