Ангелкова: Над 450 хил. туристи у нас за Великденските празници

  06 Април 2018, 08:03     0

Над 450 000 туристи очаква да посетят различни региони в България по време на Великденските празници, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя беше в Кърджали по покана на местната структура на КРИБ за участие в кръгла маса на тема "Перспективи пред развитието на културно-историческия туризъм".

По думите й Кърджали е неизменна част от дестинацията "Магията на Източните Родопи". "Не само Перперикон, който стана международно известен, но и всички други обекти, които сме включили в тази дестинация, бележат ръст на своите посещения", отчете Ангелкова.

Тя подчерта, че на базата на това, което вече е постигнато, съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите се обсъжда създаването на винено-кулинарни маршрути по проекта "Сподели България".

Според Ангелкова след Великденските празници ще бъдат финализирани промените в Закона за туризма, заедно с някои наредби към него. "Предстои промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Като цяло посоката е облекчаване на режима и увеличаване на изискванията към по-високата категория заведения", каза министърът на туризма.

На въпрос очакват ли се сезонни работници от чужбина през летния туристически сезон на Черноморието, тя отговори, че миналата година е имало над 4000 сезонни работници през лятото от Молдова, Беларус, Тайланд, включително и от Филипините, а за тази прогнозата била те да нараснат до 6000. /NOVA

коментари

Добави своя коментар