Ангелкова откри 5-звезден хотел в Кранево

  16 Юли 2017, 18:57     0
Снимка: Министерство на туризма


Министърът на туризма Николина Ангелкова участва събота вечерта в церемония за официалното откриване на новия петзвезден хотел „Терма еко" в Кранево, който ще приема гости целогодишно. Изградената материална база съчетава морския, балнео-, СПА, конгресния, спортния и други видове туризъм, каза министър Ангелкова. Общият проект е на стойност над 50 млн. лв. и се осъществява в три етапа, съобщиха от Министерството на туризма. 

Вторият приключва тази година и включва не само хотелска част, луксозни вили, водни съоръжения с минерална вода, заведения за развлечение и хранене, спортни площадки, но и басейн с олимпийски размери и закрита ледена пързалка.

Ангелкова обясни, че тази мащабна инвестиция се осъществява след проучване на важни за входящия ни туризъм пазари - руски, скандинавски, австрийски, чешки и др. През последните години гостите от тези страни се увеличават. Страната ни има потенциала да бъде сред топ дестинациите за СПА балнеоуслуги в Европа благодарение на изобилието си от лечебни минерални източници. 

С огромното си богатство от близо 600 находища с 1600 извора, медицинска кал, лековит торф и билки България заема втора позиция по тези природни ресурси след Исландия, допълни Николина Ангелкова.

Третият етап на инвестицията в Кранево ще стартира през 2018 г. Той включва корпуси за подготовка и възстановяване на отбори и други специализирани съоръжения за активен отдих.

коментари

Добави своя коментар