Англичанин състави списък със 17-те най-ужасни неща на живота в Испания

  10 Февруари 2019, 17:30     3

Англичанин, прекарал повече от половината си живот в Испания, състави списък с най-ужасните неща от живота си в тази страна. Греъм Хънт е агент на недвижими имоти. Родом е от Ливърпул, пристигнал в Испания като студент и така и не си тръгнал от там.

Богатият му опит му се струва достатъчен, за да състави списъка с най-големите недостатъци на слънчева Испания. Или поне така звучи на пръв прочит. Всъщност прочетете списъка много внимателно, за да не изпуснете тънката и много забавна ирония, с която англичанинът описва своя втори дом.

„17-те най-ужасни неща на живота в Испания

1. Бюрокрацията, която е истинско предизвикателство към вашия дзен мир (тук няма много ирония). Трябва да гледате на нея по този начин, защото иначе множе да ви избие на агресия.

2. Да се занимавате с всички тези празници. Просто не можете да влезете в работен ритъм, тъй като има твърде много поводи за барбекю с приятели, за излизане за хапване навън и за оставане до късно, защото утре не сте работи.

3. Фактът, че трябва цените всеки дъжд, тъй като може да ви е последният за доста дълго време. Искам да мога да се оплаквам за времето. Не е честно! (английска му работа, бел. ред.)

4. Това, че имате твърде много плодове и зеленчуци в градината по различно време от годината само от вятъра. Портокали, сливи, ябълки и каквото там гледате, изникват, защото всичко тук вирее толкова лесно. Никакво предизвикателство към природата.

5. Трябва да се занимавате с деца и семейства в ресторантите, защото там е позволено и ги приемат с отворени обятия. Наистина е дразнещо, когато трябва да е тихо като в църква - с шепот и почит към храната, да трябва да търпиш неодобрителни погледи, когато повишиш тон над 5 децибела.

6. Трябва да търпите хора, които идват и ви посещават и са очаровани от факта, че живеете в Испания. Защо просто не ни оставят намира да си живеем нещастно?

7. Да не можете да похарчите много пари за бутилка вино, за да впечатлите домакините, когато отивате на гости. Те винаги знаят, че ви е струвало едва няколко евро, независимо какво носите.

8. Нямате възможност да си купите купища палта, шлифери, чадъри и шапки, които да ви държат топло. Моля те, климст, дай ни възможност да покажем модни дрехи за дъждовно време!

9. Не можете да се натъпчете с ужасна храна в магазините за бързо хранене навсякъде и трябва да се задоволите с тези домашно приготвени глупости, на който им трябва цяла вечност да се сготвят и които приготвят в повечето барове и ресторанти, когато поискаш дневното меню. Не могат ли просто да минат с бърза и безвкусна храна?

10. Да ви будят всеки ден със звън на църковни камбани и фойерверки за поредната безсмислена католическа фиеста в квартала. Искам мир и тишина, не щастие и празници!

11. Търпите всички тези безкрайни прави магистрали без почти никакъв трафик по тях и карате колата си през градове с много малко задръстване. Искаме ярост на пътя, моля! Това ни държи на ръба и ни кара да се чувстваме живи.

12. Понасяте кафе, което не е от „Старбъкс“ или „Коста“, и струва само между 1 и 1,5 евро. Кога испанците ще се научат, че могат да изкарват много повече пари от надценка за огромна пластмасова чаша с пяна и захар, вместо да се придържат към истинското кафе?

13. Градовете просто са твърде малки. Няма огромни разтегнати граадове като Мексико Сити, Шанхай или Калкута, където можете да се изгубите. Това на свой ред означава, че никога не сте далеч от природата. Природа, ужас! Прекарали сме години, опитрвайки се да се махнем от нея в останалата част от света с разрастващи се градове и сега тя пак е наблизо.

14. Трябва да започнете да пиете късно, защото кръчмите отварят твърде късно и къде е звънецът за 23 ч., напомнящ, че трябва да си тръгвате, за да ставате за работа на другия ден? А те просто си продължават до безкрай. И дори се заключват вътре.

15. Говорейки за алкохол, защо тук той е толкова евтин, в името на Свети Петър? Ще си помислите, че искат да се напиваме постоянно или нещо такова.

16. Магазините за печено пилешко. Защо трябва да търпим приятната вкусна миризма на печено пилешко докато си вървим по улицата в някой испански град? Не е помислено за чуждестранните вегетарианци (няма испанци вегетарианци, нали?).

17. Това, че се занимавате със семейството си. В другите държави не го правим, защо да го правим в Испания? Семейни пикници, семейни излети, семейни срещи и още. Искаме малко самота.

/pochivka.blitz.bg

коментари

Добави своя коментар

Мари14.02.2019 г., 15:28 ч.

Господин Виктор Гачуров,Вие също сте сгрешили-не се пише СЪС,а С пред електронен преводач.Само илюстрирам,че всички грешим и най-много тези,които критикуват другите,А статията наистина е безкрайно забавна и се чете с удоволствие,въпреки грешките.

Любо Димитров13.02.2019 г., 10:07 ч.

Приятен стил, с елегантна ирония...Хубаво е че почти така се чувства англичанин и в БГ

Виктор Димитров Гачуров 12.02.2019 г., 16:29 ч.

Здравейте, не сте си направили труда да коригирате правописните грешки на преведената чужда статия със електронен преводач. Звучи толкова смешно !