Азбуката – на открито в градината пред Народния театър в София

  10 Май 2018, 16:29     0

На 14 май в 18 часа в „Галерия на открито” в Градската градина пред Народния театър в София ще бъде открита изложбата „За буквите – Кирилицата в съвременното българско изкуство”. Фондация „Ценности” на бившата първа дама Антонина Стоянова с партньори Столичната община, община Пловдив, Пловдив Европейска столица на културата 2019 и Градска художествена галерия –Пловдив, представя атрактивната експозиция, която съчетава празника на азбуката с поредното доказателство за високото ниво на съвременната българска живопис.

letters sofia
letters sofia

Трийсет пловдивски художници, сред които изпъкват имената на Станимир Видев, Кольо Карамфилов, Николай Кучков, Недко Итинов, Вълчан Петров, Жорж Трак и Васко Стоев, са представени с по едно платно, изобразяващо буква от българската азбука. Коя от тях да претворят се определи чрез жребий и само на един от творците първата буква на името съвпада с тази, която изрисува – с тази, която му се е паднала да претвори – късметлийката е Емилия Арабаджиева.

letters sofia
letters sofia

Изложбата, която ще може да бъде видяна в Градската градина пред народния театър от 14 до 28 май, ще бъде открита с изпълнения от Българска национална гайдарска асоциация.

letters sofia
/travelbulgarianews.bg
 

коментари

Добави своя коментар