България е най-изгодната ски дестинация

  23 Октомври 2018, 07:48     2

Според ежегодното проучване на британската компания Post office, което включва 25те най-известни ски центъра в Европа, България е най-изгодната ски дестинации в Европа за този сезон. Проучването сравнява цените на ски екипировка, шест дневна карта за ски, уроци, храна и напитки в европейските ски курорти.

На първо място в класацията е Банско. Според проучването, цените в българския курорт са се понижили с 1% в сравнение с миналата година. Обяд за четиричленно семейство в Банско струва около 96лв. За сравнение, в най-евтиния френски курорт - Морзин, подобен обяд би струвал около 240лв.

„Не само цените за хотел, храна и напитки в Банско са с около 10% по-ниски от най-близките му конкуренти, но и наема на ски екипировка, учител и шест дневна карта ще ви излязат на половина в сравнение с една трета от ски дестинациите, включени в проучването. Това е уникално, като приемем, че в две трети от курортите в Европа цените са се покачили с повече от 10% в сравнение с миналия сезон“, каза Андрю Браун, представител на Post office.

На второ място в класацията се нарежда италианският Бардонекиа, който е един от четирите ски центъра в Италия, които попадат в топ 10.

Най-изгодният курорт в Европа за 2017г. Кранска Гора тази година пада с две позиции и заема трета позиция в класация.

Своя дебют в класацията прави шведският курорт Вемдален, който се нарежда на четвърта позиция, въпреки, че там четири бири ще ви струват около 55лв.

За втора поредна година, швейцарският курорт Цермат бе обявен за най-скъпа ски дестинация в Европа за 2018г. Там, преди няколко месеца откриха най-високата въжена линия в света, която води до връх Матерхорн – 4478м.

Публикацията на Financial Times може да видите тук: https://www.ft.com/content/30bed194-cd57-11e8-b276-b9069bde0956

/ekonovini.bg
 
 

коментари

Добави своя коментар

Виктори@23.10.2018 г., 13:50 ч.

Всеки стъпвал в Банско, ще потвърди тази новина, добра реклама ни правят Financial Times

Бисер23.10.2018 г., 11:19 ч.

В България си е яко за ски, за какво да даваме пари навън като тук си имаме страхотни условия, а и по-тънко минаваме.