България е най-евтината олинклузив дестинация за лято 2018

  17 Април 2018, 11:34     0

Нищо не може да се сравни с цяла седмица почивка без притеснения в кой ресторант да се храните или в кой басейн да се потопите, особено когато вече сте платили. Днес олинклузив (all inclusive) туризмът е по-достъпен от всякога, като цените на пакетите са поевтинели с 13% спрямо миналото лято, според сайта TravelSupermarket, цитиран от британския в. „Индипендънт”.

Сайтът е сравнил офертите за 7 нощувки за периода между 1 май и 30 септември 2018 г., за да определи най-добрите.

Без изненада за мнозина, България също е на челни позиции в класацията.

Вижте 10-те най-евтини дестинации за 7-дневна олинклузив почивка по средна цена. В сумата са включени и разходите за транспорт, така че реално самата почивка е доста по-евтина. Посочената цена е за един човек, пише economic.bg.

10. Хърватия – 636 паунда

Хърватия и нейното адриатическо крайбрежие е най-бързо развиващата се дестинация това лято, според TravelSupermarket. Търсенията за седем нощувки в района на Дубровник са нараснали с 405% на годишна база, докато цените са спаднали средно с 5%.

9. Кипър- 596 паунда

Цените на пакетните почивки за Острова на Афродита са паднали средно с 12% от миналата година.

8. Португалия – 596 евро

Ако сте се отправили към Португалия, ще намерите най-добрата цена в Алгарве. А ако се чувствате по-авантюристично, можете да се отправите към Алвор, известен като едно от най-добрите места в Европа за скачане на парашут.

7. Египет – 519 паунда

Ако сте фен на горещините, можете да отидете на четири звезди в Хургада, Египет, на Червено море.

6. Гърция – 518 паунда

Малия на остров Крит е най-евтината почивка в Гърция, следвана от Корфу (на снимката). Пакетните почивки в Крит са поевтинели с 13% в сравнение с миналата година.

5. Испания – 502 паунда

Испания може да е очевиден избор, но цените й - и зашеметяващите плажове с кристално синя вода - все още заслужават посещение. Лорет де Мар на Коста Брава се гордее с най-евтините курорти, следвани отблизо от: Салоу, Коста Дорада; Магалуф, Майорка; Торемолино, Коста дел Сол; и Кала Д'Ор, Майорка.

4. Малта – 484 паунда

Дом на крепости и храмове, Малта - остров в централната част на Средиземно море - предлага алтернатива на типични тропически ол инклузив почивки.

3. Мароко – 471 паунда

Най-добрите цени за почивка ол инклузив в Мароко са за Агадир, град на южното крайбрежие, известен със своите плажове и голф игрища, където средните цени са паднали с 13% от миналата година.

2. Турция – 464 паунда

Втората най-евтина страна за пълноценна лятна ваканция през 2018 г. – Турция, се гордее с много курорти. Алания и Анталия са най-изгодни, както и Бодрум, Мармарис (на снимката) и Олудениз.

1. България – 459 паунда

България е най-евтината страна за пълноценна почивка през лятото на 2018 година.

Разположен на брега на Черно море, Слънчев бряг се гордее с пясъчни дюни и е седмият най-евтин курорт за седем нощувки, при пакет, закупен от Великобритания.

коментари

Добави своя коментар