Безплатни автобуси от София до Витоша през лятото

  07 Юли 2018, 22:54     0

За четвърта поредна година безплатни автобуси ще превозват през уикенда пешеходци, велосипедисти и планинари между София и планината Витоша. Двата автобуса, които са предназначени за пешеходци ще тръгват от стадион „Васил Левски“. Междинната спирка по маршрута е Дендрариума, а крайната – „Златните мостове“. Автобусите ще тръгват от стадиона в 8 и 9 часа, а в обратна посока от Златните мостове – в 16 и 17 часа.

vitosha

Качването на автобуса е по реда на пристигане, като на самата спирка се изготвя списък, заради многото желаещи да се възползват от услугата. Безплатната линия ще приключи работата си на 24-ти септември.

Специален автобус ще превозва велосипедисти само в едната посока – към планината.   Зелена линия „ВелоВитоша“ е с маршрут  „Хладилника“ – „Бай Кръстьо“ – хижа „Алеко“, а втори автобус ще пътува от НСА в Студенски град до село Бистрица.

vitosha

Автобусите ще правят по два курса, като тръгват от първата си спирка всяка събота и неделя сутрин в 8:20 и в 10:30ч. С велоавтобусите ще могат да се придвижват само хора с велосипеди, до запълване на капацитета на автобуса. Той ще се движи през почивните дни и на националните празници. За изминалите три години над 25 000 туристи и колоездачи да де възползвали от безплатните уикенд автобуси./travelbulgarianews.bg

 

коментари

Добави своя коментар