Безценни съвети за всички, които обичат Египет

  19 Февруари 2019, 14:32     0

Представете си Египет, Хургада, пирамидите, пътешествието, за което се готвите от месеци. И все пак нещо може да помрачи преживяванията ви. 

Няколко българи описват какво може да ви е полезно, ако сте решили да пътувате именно в тази дестинация. 

На първо място е нещо, което сигурно ще ви хрумне, но все пак - носете си долари. Не много, но такива по един долар. "Бихте се учудили, никой не ни каза, но точно тези еднодоларови банкноти се оказа най-ценното, навсякъде ни ги искаха", разказва българин, преживял екскурзия в Египет.

Ето и какво още съветват български туристи, пътували до Египет и Хургада, едно от най-посещаваните места. Например - как да си обмените парите или къде да отидете:

- Аз бях в скъп хотел и останах много доволна от обслужването.Имайте във вас банкноти по 1 $ за бакшиш след почистване на стаята и за бакшиши. Всички говорят прекрасен руски.

- Ние бяхме с организирана екскурзия и нямахме много свободно време, разбирай за харчене на пари. Набавете си много банкноти по 1 долар, там бакшишите са само докато те погледнат. Горещо препоръчвам гмуркане по рифовете около Райския остров, невероятно изживяване.

- Здравей, това за дребните пари е много важно! Бях в Хургада през април. Персоналът на хотелите е свикнал да си иска бакшиш. Също така е добре да си имаш дребни и когато си купуваш нещо. Нямат цени, пазариш се здраво. Един долар за тях е се равнява на 22 египетски лири. Доста си е за там. Иначе местните си заслужават паричките. Стараят се на да угодят на туристите. Знаят английски, руски, даже и немски в хотелите. Извън хотелския комплекс след 20 часа, ако е една жена, или две - не е много препоръчително да се ходи на такива места. Най-важното, обаче, за там, е да се подготвите за много забавления. Ще усетите арабския темперамент и дух. Разбират си хората от това!"/pochivka.blitz.bg
 

коментари

Добави своя коментар