Бивш зам.-министър на туризма: България е най-евтината туристическа дестинация в Европа

  09 Май 2018, 12:16     0

България вече е най-евтината дестинация в Европа. Страната не работи за качествен, устойчив и скъп туризъм. Това заяви бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че един чуждестранен турист оставя 449 евро за целия си престой у нас – по-малко, отколкото оставя в Африка. По думите на Ботев същият турист оставя 19 евро повече в Македония.

За него няма съмнение, че България не е успяла да използва европредседателството си, за да се рекламира като туристическа дестинация. Ботев отбеляза, че има нарастване от 6% в зимния туристически сезон, но според него то е резултат от усилията на бизнеса, а не от работата на Министерството на туризма.

"Нямаше стратегия, ресурс и визия как да брандираме България. Липсва реално действие", подчерта гостът в предаването "Денят ON AIR".

Бившият зам.-министър на туризма отбеляза, че София има 15 минерални извора, а общо в целия окръг София те са 88. Промотирахме ли това, направихме ли го достояние за чужденците, попита риторично Бранимир Ботев.

"Нашите кадри изтичат навън. Как искаме с два месеца сезонна заетост тези хора да останат в България", каза още той и поясни, че всеки втори, който би ни обслужил в Гърция и Турция, е българин.

коментари

Добави своя коментар