Дубай строи най-грандиозния мол за 2.5 млрд. долара

  17 Август 2018, 11:05     0

Дубай планира изграждането на огромен търговски център, който ще даде възможност на посетителите да се възползват от много технологични новости, както и достъп до най-големия китайски квартал в Близкия изток, пише profit.bg.

Dubai Square, проектиран от Dubai Holding и Emaar Properties, ще бъде разположен в сърцето на Dubai Creek Harbor, само на 10 минути от летището.

Гигантът за търговия на дребно е проектиран за нова ера в пазаруването през 21 век, съобщава вестник Express.

Резултат с изображение за Дубай строи нов мол с площта на 100 футболни терена

С над 749 хил. кв. м търговски площи, Dubai Square ще бъде еквивалентен на размера на 100 футболни терена. Осъществяването на проекта ще струва 2.5 млрд. долара.

Вдъхновение създателите му черпят от лондонската Oxford Street, Beverly Hills в Лос Анджелис, парижкия булевард Champs-Élysées, Ginza в Токио, Piazza della Republica във Флоренция и Plaza Mayor в Мадрид.

Дубай строи нов мол с площта на 100 футболни терена

10 неща, които трябва да знаете, ако ви чака пътуване до Дубай
Градът е посетен от осем милиона чуждестранни туристи в първите шест месеца на годината

Технологията е крайъгълен камък за мола. Той ще предоставя на потребителите си персонализирани мобилни приложения, решения за бързи разплащания, 3D печат, дронове, изкуствен интелект и други.

Пазаруването ще бъде изведено на съвършено ново ниво, благодарение на специални VIP пробни, интелигентни интерактивни огледала, частни модни колекции, 3D отпечатани дрехи и аксесоари, модни музеи и др.

Първият етаж ще бъде изцяло посветен на луксозни магазини, заведения за хранене и отдих. Търговският център ще предлага и аквапарк, кина, спортна арена и много други забавления.

Dubai Square ще бъде домакин на концерти и театрални представления, шоута на знаменитости, акробатични спектакли, изложби и др.

Ако това не им е достатъчно, посетителите ще имат достъп до невероятно разнообразие от ресторанти, предлагащи храна от различни региони на света.

Молът ще приюти и най-големия китайски квартал в Близкия изток. Над 200 000 китайски граждани живеят в Обединените арабски емирства, а хиляди туристи от Китай ги посещават всяка година.

Дубай се надява да привлече 20 млн. туристи до 2020 г., а от Emaar Properties посочват, че новият мол ще играе централна роля в стимулирането на продажбите на дребно в емирството.

Миналия месец ОАЕ обявиха безплатни визи за туристи на възраст под 18 години през лятото.

коментари

Добави своя коментар