Екскурзия до Израел с полет от София

Маршрут:
София - Тел Авив - Яфа - Лод - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Мъртво море 
Дати на отпътуване:
03.11.2017 г. 
Транспорт: Самолет


Израел...страна с много забележителности! 
Йерусалим е най-значимия религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. 
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки... 
Витлеем – градът на Исус... 
Най-древният град на планетата Йерихон... 
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ... 

Първи ден – Тел Авив – Яфа – Лод - Витлеем 
Отпътуване от летище София с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Ще започнем с Яфа древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света, намиращ се на възвишение от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета и пекарни, както и чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия. След това ще продължим към град Лод (древният град Лида Палестинска) югоизточно от Тел Авив, за да посетим църквата Свети Георги един от най-големите християнски храмове от четвърти век. Мъченик Свети Георги е най-известният войник-светец в християнската традиция, тук ще сведем глава пред гроба му. Настаняване в хотел Saint Michаel 4* http://saintmichaelhotel.ps/ , вечеря. Нощувка. 

Втори ден – Витлеем – Йерусалим - Витлеем 
След закуска ще започнем деня с разходка из Витлеем, отстоящ на около 10 км. от Йерусалим и смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово"- най-голямата забележителност на града. Построена е тук за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. 
Следва обиколка на Йерусалим, която включва - Стария град на Йерусалим; Стената на плача най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. Ще може да видим Купола на скалата и джамията Ал Акса. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието -Via Dolarosa това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо... 
Прибиране в хотела, вечеря. Нощувка. 

Трети ден 
Закуска. 
Отново ще се върнем в Йерусалим ще се отправим към Елеонския хълм, за да посетим Църквата на Pater Noster, за да видим различните преводите на "Отче наш", ще се разходим по пътят към Църквата на Dominus Flevit (Сълзите на Господ) където Господ се разплакал пред града, предвиждайки бъдещото му разрушение. Църквата е построена през 1955 г и формата ѝ наподобява сълза. След това продължаваме да вървим към Църквата на всички нации и Гетсиманската градина,тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването му на кръста, тук е бил предаден и арестуван. На мястото, където според преданията Юда предава Исус е била построена базилика още през V в. През 1919-1924 г. е била построена съвременна църква от всички нации. В нея има 12 купола и гербовете на 12-те страни дарили средства за построяването и. Вътре има картини, изобразяващи “Гетсиманското моление”, „Предаването на Спасителя” и „Арестуването на Христос”, на пода пред олтара има венец от тръни, заобикалящ скалата на която се е молел Христос. Сините витражи създават в църквата полумрак, символизиращ последната земна нощ на Исус. Пред олтара на църквата е поставен камъка, на който според преданието, Исус произнася своята молитва. Този християнски храм винаги тъне в полумрак, в памет на събитията, разиграли се през нощта на Велики четвъртък срещу Разпети петък. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, което спира дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолите, тук е и гроба на цар Давид. Пътят ни отвежда до църквата Свети Петър в Галиканту, построена в спомен за греха на човека и страданието на Бога. Традицията счита, че тук се е намирал дворецът на първосвещеника Каяфа, в подземието на който Исус Христос е прекарал нощта преди да бъде заловен. Тук апостол Петър три пъти се отрича от Христос в онази нощ. 
Нещо повече, ще посетим и Йерихон (Градът на палмите ) най-старият град в света за да видим мястото където Исус нашия господар е бил изкушаван от дявола в продължение на четиридесет дена, според библейските писания. И продължаваме към Мъртво море, най-ниската точка на земята за да имаме едно незабравимо преживяване... да поплуваме, да почетем вестник легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал. 
Прибиране в хотела, вечеря. Нощувка. 

Четвърти ден 
Закуска. 
Освобождаване на хотела. 
Трансфер до летище Ben Gurion – Тел Авив. 
Директен полет за София в 10:15 часа 

НЯМА МЕСТА ЗА ДАТА 20.10.2017 

Цените са в лева на човек и включват: 

 • Самолетен билет София – Тел Авив - София с полет на авиокомпания Wizz Air свключен малък салонен багаж;
 • 3 нощувки със закуски и вечери
 • Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзовод на български език език;


Цените не включват: 

 • бакшиши 15 долара, заплащат се предварително в България;
 • лични разходи;
 • 1 регистриран багаж до 23кг - 240 лева
 • голям салонен багаж - 95 лева


Условия за записване: 

 • подписване на договор за организирано пътуване;
 • депозит 50% при резервация;
 • доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи: 

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане


Полетно разписание за дата 03.11.2017: 

Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4427 София – Тел Авив 07:00 09:25
W6 4428 Тел Авив – София 10:15 13:10


Допълнителна информация: 

 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица N 16 100 1315 0000581754, ЗАД Армеец, София, тел. 02/8119100, факс: 02/8119103, ЕИК 121076907.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.
    


Допълнителни услуги

Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София – Тел Авив - София с полет на авиокомпания Wizz Air свключен малък салонен багаж; ДА    
Всички екскурзии и входни такси описани в програмата; ДА    
Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус; ДА    
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро; ДА    
Екскурзовод на български език език; ДА    
бакшиши     27 лв.
лични разходи   ДА  
1 регистриран багаж до 23кг   ДА 240 лв.
голям салонен багаж - 95 лева   ДА 95 лв.

 

Контакти

 
Вашата оценка 3.1 от 7 гласа
Дрийм Холидейс - Централен Офис 
гр. София 1000 
ул. “Калоян” № 6 
хотел Рила, офис 213 
телефони: +359 (0) 700 20 218 
мобилни телефони: + 359 876 663 364/365 - туристически услуги; 
+359 886 437 784 - самолетни билети 
e-mail: info@dreamholidays.bg 

Дрийм Холидейс - Офис Варна 
гр. Варна 9000 
ул. "Иван Вазов" 41 
телефони: +359 882 498 928 
+359 883 215 218 
e-mail: varna@dreamholidays.bg 

Работно време: 
Понеделник - Петък: 09:00ч. - 19:00ч. 
Събота: 10:00ч. - 17:00ч. 
Неделя: почивен ден 

БАНКОВИ ДЕТАЙЛИ: 

Postbank 
IBAN (BGN): BG56BPBI79401069213201 
IBAN (EUR): BG38BPBI79401469213201 
BIC: BPBIBGSF