Екскурзия до Мадагаскар

10 дни нощувки
от 3234
лв.

Маршрут:
София-Истанбул-Антананариво-Андасибе-Носи Бе 
Транспорт: Самолет

 
 
 


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ 
Република Мадагаскар е островна държава в Индийския океан край югоизточния бряг на Африка. Основният остров, който също се нарича Мадагаскар, е четвъртият най-голям остров в света. 

Страната има площ 587 040 кв. км и е разположена в западната част на Индийския океан на остров Мадагаскар и прилежащите му малки острови (Нози Бе, Нози Бураха, Сент Мари и др.) на около 400 км от крайбрежието на Африка. Бреговата му линия е с дължина 5 080 км. Островът е част от Африканската платформа. През цялата източна част се простират Централните планини с височина 800-1500 м, с отделни масиви - Царатанана (с най-висока точка в страната - връх Марумукутру - 2 876 м). Централните планини се спускат стръмно на изток към океана, а по дължина на крайбрежието е разположена тясна низина (20-30 км). Западната част на острова е заета от високи равнини с височина от 500 до 1000 м. 
 

 • Валута - 1 евро = 3611.55 малгашки ариари 

 

 • Телефонен код - 261 ПРОГРАМА 

ПЪРВИ ДЕН/София-Истанбул-Антананариво 
Пристигане на летище Ivato International Airport (TNR), посрещане от английско говорящ шофьор и трансфер до хотела. 
Настаняване и нощувка. 

ВТОРИ ДЕН/Антананариво - Андасибе 
Закуска в хотела. 
Следва трансфер до Андасибе. Ще преминете през множество села и ще се запознаете с традиционния начин на живот на народа на Мадагаскар. С красиви златни пасища на фона, ще се насладите на невероятно изобилни оризища, дълги къщи от червена глина и много крайпътни пазари, където може да видите различни занаяти, както и да закупите местни плодове и месо. По пътя ще посетите резервата за влечуги „Peyrieras“. Пристигане в Andasibe в следобедните часове, настаняване в хотела и свободно време. 
Вечеря и нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН/Андасибе 
Закуска в хотела. 
Следва целодневна обиколка на парковете и резерватите на Андасибе, с английско говорящ гид. Влажните гори на Андасибе са един от най-красивите и най-богатите райони по отношение на биологичното разнообразие. Те са разположени на надморска височина от 900-1,250 м. , където може да усетите типичните пасати. Горите са местообитание на множество животински видове. Там може да видите 108 вида птици, а някои от тях, като mutata Terpsiphone, допринасят за оцеляването на някои растения. Има и 14 вида лемури, 51 вида змии Боа, включително и известната Боа manditra, както и 84 вида земноводни. По отношение на флората, горите са дом на бодливи растения и епифити като орхидеи, мъхове и папрати. Там може да се видят повече от 100 вида орхидеи. 

 • Резервата на Indri Indri: 3 часа до 4 часа пешеходна обиколка, по време на която ще се запознаете с най-големия вид лемури - Indri-Indri. Освен тях, ще видите и някои ендемични видове като Eulemur fulvus и Hapalemur griseus. Също така може да се наблюдават и няколко вида птици.
 • Национален парк Mantadia: На 1.30 часа път с кола от Andasibe Village, се намира територията на „Diademed sifaka“, един от най-красивите лемури в Мадагаскар, както и някои видове канарчета.
 • ”Островчета на лемури“: Частен резерват на Vakona Forest Lodge. Четирите вида лемури тук, живеят в естествената си среда.


Трансфер обратно до хотела, вечеря и нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН/Андасибе-Антананариво 
Закуска в хотела. 
Среща с Вашия английско говорящ гид и отпътуване към дъждовните гори на Андасибе. Следва трансфер до Антананариво. Пристигане в късния следобед и настаняване в хотела. Свободно време и нощувка. 

ПЕТИ ДЕН/Антананариво – Носи-Бе 
Закуска в хотела. 
Трансфер до Ivato International Airport за вътрешен полет до Носи-Бе. Пристигане в Носи-Бе и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. 
Вечеря и нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН/Носи-Бе 
Закуска в хотела. 
Среща с Вашия гид и отпътуване за еднодневна екскурзия до Носи Иранджа. 
Тази екскурзия съчетава най-красивите острови на Носи-Бе ... Препоръчва се тръгване рано сутринта- не по-късно от 7:00 часа. Следва пътешествие с лодка до Носи Иранджа. В зависимост от състоянието на морето, времетраенето на пътешествието е около 1:30-1:45 ч. 
След пристигане в Носи Иранджа следва разходка до фара, от който се открива невероятна гледка към белите плажове и океана. Свободно време за плаж и плуване в топлите тюркоазени води на Индийския океан. Следва връщане към лодката, където Ви очаква селекция от свежи местни плодове. Отпътуване обратно за Носи-Бе. Свободно време. 
Вечеря и нощувка. 

СЕДМИ - ДЕВЕТИ ДЕН/Носи-Бе 
Закуска в хотела. 
Свободно време за плаж и почивка. 
Нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН/Носи-Бе - Антананариво - Истанбул - София 
Закуска в хотела. 
Трансфер до Ivato International Airport за обратен полет до София, през Истанбул. 

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват: 

 • 2 нощувки със закуска в Palissandre Hotel 3* в Анантанариво;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Vacona Forest Lodge 4* в Андасибе;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотел Palm Beach 4* в Носи-Бе;
 • Всички трансфери и входни такси по програмата;
 • Екскурзовод на английски език;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;


Цените не включват: 

 • Самолетен билет София-Истанбул-Антананариво;
 • Самолетен билет Антананариво- Носи-Бе
 • Бакшиши
 • Разходи от личен характер
 • Входна виза за Мадагаскар* – 40 евро

 

 • Входната виза за Мадагаскар се издава и заплаща на място. Необходимо е международният Ви паспорт да е с валидност минимум 6 месеца от датата на пристигане.


Забележки: 

 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 15 100 1315 0000520786 от 27.11.2015г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии. 


   


Допълнителни услуги

Название Включена Избираема Цена
Всички трансфери и входни такси по програмата ДА   0.00 лв.
Екскурзовод на английски език ДА   0.00 лв.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро ДА   0.00 лв.
 

 

Контакти

 
Вашата оценка 2.8 от 10 гласа
Дрийм Холидейс - Централен Офис 
гр. София 1000 
ул. “Калоян” № 6 
хотел Рила, офис 213 
телефони: +359 (0) 700 20 218 - на цената на един градски разговор 
+359 878 474 361 
+359 876 663 365 
e-mail: info@dreamholidays.bg 

Дрийм Холидейс - Офис Варна 
ВИЖТЕ НА КАРТАТА ТУК 
гр. Варна 9000 
ул. "Иван Вазов" 41 
телефони: +359 (0) 700 20 218 - на цената на един градски разговор 
+359 883 215 218 
+359 882 498 928 
e-mail: varna@dreamholidays.bg​ 

Работно време: 
Понеделник - Петък: 09:00ч. - 19:00ч. 
Събота: 10:00ч. - 17:00ч. 
Неделя: почивен ден 

БАНКОВИ ДЕТАЙЛИ: 

Postbank 
IBAN (BGN): BG56BPBI79401069213201 
IBAN (EUR): BG38BPBI79401469213201 
BIC: BPBIBGSF