Германия и Холандия предлагат работа

  05 Май 2017, 15:24     0
Снимка: google

Наденици по оригинална немска рецепта ще правят нашенци в Германия. Ако спечелят мястото на месари, те ще получават по 3000 лева на месец, става ясно от сайта на европейската мрежа за трудова заетост. Работниците трябва да имат опит в работата с шприц наденица и познания по немски език. 

Готвачи и пекари също са сред кадрите, които Германия е готова да наеме за лятото. Не спира и предлагането на работа за инженери. Наш специалист в Германия може да получи от 90 000 до 140 000 лева годишно в зависимост от квалификацията, обясниха от Агенцията по заетостта, пише в. "Телеграф". 

Чехия пък търси шивачи срещу заплата от 1300 лева, а Холандия предлага работа за заварчици. Възнаграждението в страната на лалетата е 800 лева на седмица. Докато българите масово напират за гурбет, чужденците все по-рядко идват на бачкане у нас. Някои от фирмите зад граница командироват свои служители в България. От Агенцията по заетостта отчитат, че през миналата година у нас са били командировани 255 специалисти от Франция, Австрия, Холандия, Словакия, Чехия, Испания, Италия, Румъния, Гърция, Хърватия и Германия.  Задълбочава се проблемът с търсенето на кадри от страна на родните фирми, коментират експерти по заетостта. В момента свободните работни места у нас са 23 710. 

По информация на бюрата по труда най-търсени са бармани, сервитьори, готвачи, продавачи. При професиите, изискващи висше образование, най-голямо е търсенето на преподаватели, инженери, медици и стопански и административни специалисти.

коментари

Добави своя коментар