Град с история

  05 Април 2018, 17:23     0

Плака е един прекрасен гръцки квартал, който със сигурност бихме ви препоръчали да посетите

Той предлага на туристите изобилие от археологически паметници и обекти, строени преди хилядолетия. Смята се, че Плака е постоянно обитаван в продължение на почти 3000 години, което го прави един от най-древните ненапускани квартали в света, пише peika.bg. В него можете да видите Храма на Зевс Олимпийски, както и Арката на Адриан, която е една от многото „порти“, водещи до Плака.

55273

Главната улица на квартала „Адриану“ пък се смята за една от най-старите в света, както и че в миналото по нея са вървели личности Александър Велики, Сократ, Платон и Перикъл. Днес вие също можете да повторите стъпките им, както и да се насладите на чаша кафе или узо в многобройните китни заведения по улицата.

Имайте предвид обаче, че в тях цените са доста по-високи, отколкото в намиращите се в по-странични улички кафенета и ресторанти. Ако решите все пак да се спрете на някое от заведенията на ул. „Адриану“, то може да видите доста известни личности да преминават край вас. Всички знаменитости, които посещават Атина, задължително отиват на разходка в Плака и минават по известната улица.

55272

В квартала ще намерите множество бутици, магазинчета за цветя и сувенири, театри на открито и ресторанти, в които ще ви изкушават с мусака, рибни специалитети и морски дарове.

Също така по улиците ще срещнете хора, които продават хляб и ви предлагат да напишат името ви върху зрънце ориз, както и многобройни улични музиканти, които правят атмосферата на Плака още по-магическа и незабравима. 

Определено ви препоръчваме този забележителен атински квартал!

коментари

Добави своя коментар