Хотел "Маринела" настанява европейските лидери по време на европейското председателство

  13 Септември 2017, 18:34     0

Eвропейските лидери, които ще посетят България по време на председателството й на ЕС, ще бъдат настанявани в хотел "Маринела". Това се разбира от съобщение на Министерството на европейското председателство, което обяви резултатите от обявената обществена поръчка.

Тя е спечелена от дружеството "Виктория груп"АД, собственост на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, които купиха хотела преди две години. Оттогава на няколко пъти има проблеми с опитите им да дострояват хотела, като няколко пъти Дирекцията за национален строителен контрол издаваше забрани за това.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс, мотивират избора си кандидатите. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е 217.12 лева без ДДС. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 нощувки е 430 249.76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

Другите два кандидата са отстранени на различни етапи от поръчката заради различни нарушения. Фирма "Аргус травел интернешънъл" ЕООД е отстранена заради предоставяне на документи с невярно съдържание. По този повод ще бъде сезирана и Агенцията за обществени поръчки.

"ОССМО" АД е била допусната до втория етап на поръчката - публично отваряне на ценовите оферти. Тогава обаче било установено, че в офертата има противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия. След проверка било установено, че посочените от фирмата хотели отказват да настанят гостите при обявените в офертата условия. За фирмата също ще бъде сезирана Агенцията за обществени поръчки./dnevnik.bg

коментари

Добави своя коментар