Хотели на бъдещето

  11 Юни 2018, 17:39     0

Ваканциите са, за да видите ново място, нали? Но какво ще стане, ако може да преживеете и нова ера? Обичаме историческите хотели със старинен чар, но харесваме и онези, които ни пренасят в бъдещето, пише profit.bg.

От хотели с интергалактически и високотехнологични стаи до такива с обслужващ робот, вижте няколко примера за съществуващи хотели, които ни пренасят в бъдещето.

1. Yotel, Ню Йорк

Европейската верига хотели избира футуристичен стил за локацията си в Манхатън. Стаите приличат на капсули и разполагат с моторизирани легла, които се прибират, когато не се ползват. Още на входа на вратата ще бъдете сканирани от машина, подобна на тези на летищата, а обзавеждането е като в първа класа. Тук дори и пиколото е робот.

2. Hotel Silken Puerto America, Мадрид

Разположен на 10 минути от летището в Мадрид, този испански хотел е като в научно-фантастичен филм. Всеки от 12-te етажа е дело на различен архитект, включително Заха Хадид и Норман Фостър. Зад цветната фасада се крие шикозен ресторант, бар на покрива с впечатляваща гледка и стаи с футуристични елементи като левитиращи легла.

3. 9 Hours Hotel, Киото

9 часа – това е времето, необходимо на гостите да се наспят и изкъпят, според този хотел. Tези, които искат да останат за повече от това време, трябва да освободят стаята и да се регистрират отново. Хотелът е подходящ за бизнес пътувания и за соло туристи, минаващи транзит. Стаите всъщност са капсули, подредени в редица като в орбита. Всяка има и будилник във футуристичен стил.

4. Yas Viceroy, Абу Даби

Повечето хотели тук предлагат на гостите си съвременни технологии, а този впечатлява с поразителната си архитектура. Построен върху писта за Формула 1, той се намира на яхтено пристанище и разполага с огромен LED покрив, който изглежда като от бъдещето. Други забележителни екстри включват два инфинити басейна на покрива, спа център и няколко ресторанта и барове.

5. I-Suite, Римини  

Може да не изглежда нищо особено отвън, но щом влезете в този 55-стаен хотел ще видите блестящ футуристичен дизайн. Лъскавото, изцяло бяло фоайе създава впечатлението, че сте се пренесли бързо в бъдещето. Акценти с ярки цветове и отразяващи повърхности допринасят за естетическата артистичност. Наред с ултрамодерен дизайн хотелът предлага и луксозни екстри като панорамна гледка от спа центъра на последния етаж и гурме ресторант с морски дарове.

коментари

Добави своя коментар