Хотели

Малко хотелче за бързо наспиване отвори врати в Испания

Почитателите на обедната дрямка ще оценят положително новината, че наскоро в испанската столица Мадрид бе отворен хотел само за сиеста. Превърната в култ за латиноамериканците, сиестата вече е добър бизнес за испански предприемачи. Наскоро те отвориха Siesta & Go. Това е хотел, който предлага да си починете по обед, да поспите или просто да се отпуснете. Хотелчето работи от 11 часа преди обед до 19 часа.

 20 Юли 2017, 11:07    0

Организират ви екскурзия без да знаете къде отивате

Не са малко туристите, които търсят нещо различно в планираната почивка, да има момента на изненада, адреналин. Защо не? Как ще се почувствате, ако разберете дестинацията за ваканцията си в деня на тръгването? Подобна изненада организират от сайта srprs.me. Достатъчно е да следвате инструкциите за регистрация и не след дълго ще ви бъде организирана почивка на…неизвестно място,

 19 Юли 2017, 12:12    0

Дране на кожи по родното Черноморие! 30 лева купичка боб при братя Диневи

Цените по родното Черноморие винаги са били повод за сериозни коментари. Обикновено търговците правят всичко възможно за да смъкнат колкото се може повече кожи от гърба на клиентите. През това лято обаче рекордът беше счупен в курорта Свети Влас.

 18 Юли 2017, 17:02    0

Ангелкова откри 5-звезден хотел в Кранево

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва събота вечерта в церемония за официалното откриване на новия петзвезден хотел „Терма еко" в Кранево, който ще приема гости целогодишно. Изградената материална база съчетава морския, балнео-, СПА, конгресния, спортния и други видове туризъм, каза министър Ангелкова. Общият проект е на стойност над 50 млн. лв. и се осъществява в три етапа,

 16 Юли 2017, 18:57    0

Отчитаме по-малко нощувки през май

Приходите на хотелиерите през май се увеличават на фона на по-малко нощували туристи и нарастваща леглова база. Това се вижда от данните на Националния статистически институт за май 2017 г. спрямо година по-рано. Общата заетост на леглата в местата за настаняване през май 2017 г. е 21.1%, като намалява с 1.2 процентни пункта в сравнение с май 2016 г. Броят на пренощувалите се понижава с 6 на сто спрямо година по-рано до 503.5 хил. Нощувалите българи са с 6.6% по-малко - 273.6 хил. души, а чужденците са 229.9 хил., с 5.3% по-малко. Средният престой на българите е 1.9 нощувки, а на чужденците - 3.5 нощувки.

 15 Юли 2017, 10:33    0

Най-скъпите небостъргачи в света

Небостъргачите в Хонконг са най-скъпите търговски недвижими имоти в света, показва нов анализ на Knight Frank, позовавайки се на наемните стойности и доходността. Цената за небостъргачи в Хонг Конг е достигнала 86 000 долара на квадратен метър, над 60% по-висока от високите сгради в Токио, където са 52 700 долара на квадратен метър. На трето място е Манхатън, където цените са 39 800 долара на кв. м. Сан Франциско е четвърти с 26 900 долара на кв.метър и Ситито в Лондон – с 26 300 долара на кв.м. Докладът отбелязва, че хонконгския предприемач Хендерсън Земъл наскоро плати 3 милиарда долара за стар пет-етажен паркинг, което е доказателство за полуделият пазар на недвижими имоти в Хонконг.

 12 Юли 2017, 20:17    0

Отвори врати първият в Европа бар за подремване

Вдъхновена от идеята кафе за подремване в Токио, Мария Естреля Хоро де Инса решава да отвори същото заведение и в нейния роден Мадрид. Мястото носи името Siesta and Go и в него много хора търсят отдих от тежкия работен ден. Срещу 14 евро клиентите могат да си позволят следобеден сън в частна спалня и след това да се върнат обратно в службата. Работното всекидневие в Испания често е разделено на блокове, с обедна почивка, която може да се проточи над два часа, бизнес срещи, продължаващи до късно следобед и дни, завършващи късно през нощта.

 11 Юли 2017, 14:19    0

Най-страните хотели по света

Не са малко туристите, на които им е писнало от еднотипни хотели, в които всичко е наред. Точно за такива хора сигурно са построени тези 23 странни хотела. Вие бихте ли резервирали стая тук?

 11 Юли 2017, 13:30    0

Затварят три заведения на плажа „Кабакум централен“

Три заведения на плажа „Кабакум централен“ край Варна ще бъдат затворени. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се включи в проверка за състоянието на морския плаж, отдаден под наем.

 10 Юли 2017, 13:44    0

Хотел в Англия предлага нощувка сред тигрите

Не е нужно да ходите чак в джунглата, за да пренощувате на метри от тигри. В Англия има място, което предлага на своите гости стаи край опасните хищници, както и сред спокойно пасящи носорози! Става дума за Port Lympne Reserve край Кент. Той е дом на над 700 животни, сред които лъвове, тигри, носорози, жирафи, мечки и горили. Най-адреналинова обаче е къщичката за гости, която се намира в местообитанието на тигрите. Буквално живеете на метри от хищните котки, а най-интересно е вечер, когато от спалнята си виждате директно полянката с тигрите.

 09 Юли 2017, 10:57    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>