Хотели

Приходите от нощувки в Кюстендил се увеличават

До 415 хиляди лева са достигнали приходите от туристически нощувки в област Кюстендил през месец май тази година, съобщиха от териториалната статистика. Тове е с 15,4 процента повече в сравнение с месец май през миналата година. Регистрирано е увеличение на приходите както от чужди граждани - с 24 на сто, така и от български граждани - с 12,7 процента.

 31 Юли 2018, 12:38    0

„Джеда Тауър” ще е най-високата сграда в света

Вижте как ще изглежда следващата най-висока сграда в света – издигащата се от пустинята и висока 1 км „Джеда Тауър” в Саудитска Арабия,

 30 Юли 2018, 18:21    0

Топ 20 на най-скъпите градове за нощуване в света

Почивката на слънце в Тел Авив или активен пазар в чудесните и прохладни молове в Дубай ще ви се отрази добре, но и ще трябва да се бръкнете по-дълбоко. Комбинацията от добре организиран туризъм и високи разходи за хотели и частни жилища отрежда на пет големи града от Близкия Изток

 29 Юли 2018, 19:10    0

Хотелиерът Красимир Антонов заграби общински тротоари в Слънчев бряг

Бизнесменът Красимир Антонов заграбил общинските тротоари пред хотел "Планета" в Слънчев бряг и е направил незаконни паркинги. Това алармираха служители на община Несебър през медии. Терените се намират пред търговските обекти на комплекса. Паркингът затварял пешеходната зона и достъпа до търговските обекти.

 29 Юли 2018, 14:45    0

Топ 15 на най-добрите острови за почивка

Всяка година туристическото издание Travel and Leisure провежда проучване сред читателите си, опитвайки се да открие най-добрите дестинации за почивка. Този път туристите са оценили най-известните острови в света. Критериите са няколко, включително атракции, плажове, кухня, отношението на местните жители и др.

 29 Юли 2018, 11:52    0

Незабавно намалят категорията на хотел в Златни пясъци заради драстични нарушения

Стартираме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел "Палма“ на Златни пясъци заради драстични разминавания с нормативите за 4-звезден обект. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка по сигнал на турист от горещия телефон на министерството,

 26 Юли 2018, 14:17    0

Нов 5-звезден хотел отвори врати в Св. Св. Константин и Елена (СНИМКИ)

Новият 5-звезден хотел от портфолиото на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД - Астор Гардън отвори врати в най-стария български морски курорт.

 26 Юли 2018, 13:07    0

Компанията Warner Bros. отваря тематичен парк за 1 млрд. долара в Абу Даби (видео)

Нов тематичен парк отваря врати днес в Абу Даби. Паркът е резултат от сътрудничество между американската развлекателна компания Warner Bros. и местния холдинг Мирал Асет Мениджмънтм (Miral Asset Management LLC).

 25 Юли 2018, 19:29    0

В Дания построиха изкуствен остров за забавления (снимки)

Датската фирма Bjarke Ingels Group (BIG) завърши строителството на особено курортно място в град Орхус. То се намира на изток от полуостров Ютландия. Функцията на плажове играят дървени мостове, а на море – басейни.

 24 Юли 2018, 11:45    0

Добрите хотели с етикет за качество

Срокът на доброволния документът е 3 години, отнемат го при нарушения Нов етикет за качество ще определя кои туроператори и хотели са отличниците в сектора. Документът няма да е задължителен, но фирмите, които искат да го получат, ще трябва да отговарят на редица критерии, които ще бъдат определени от Министерство на туризма. Това е записано в проект за промяна в Закона за туризма, подготвен от министерството.

 23 Юли 2018, 20:05    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>