Хотели

Индия строи нов град - конкурент на Сингапур

Индия строи чисто нов град с цел привличане на чуждестранни инвеститори, които искат да бъдат част от икономическия бум в страната с милиардно население. Градът изниква на парцел с площ 3.5 квадратни километра, намиращ се в индийския регион Гуджарат – родният щат на премиера на страната Нарендра Моди. Засега новото населено място разполага с малко на брой сгради, като Индия се надява някой ден градът да бъде конкуренция на финансови центрове като Сингапур, Дубай и Хонконг.

 30 Март 2018, 09:13    0

Атракциите и хотелите ще са с идентификационен номер

Уникален идентификационен номер ще получи всяка туристисечска атракция, хотел, аквапрак и останалите туристически обекти, съобщиха от Министерство на туризма.

 29 Март 2018, 12:17    0

Открити са процедури за предоставяне на концесии на три морски плажа

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на три морски плажа - „Албена“, „Св. Св. Константин и Елена – голям плаж“ и „Приморско – централен“. С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, стана ясно на заседанието на Министерски съвет.

 28 Март 2018, 19:24    0

AccorHotels имат нов генерален мениджър за Югоизточна Европа

Емeлин Сикора-Уинтърбърт е новият генерален мениджър на AccorHotels за Югоизточна Европа, отговарящ за хотелите в този регион. В България AccorHotels управлява хотелите Novotel Sofia и ibis Sofia Airport,

 27 Март 2018, 14:36    0

Най-скъпата къща в Европа

Е, нека ви подскажем, тя е по-известна като вилата на Леополд и се намира на Френската ривиера. Имението се простира на площ от близо 8 хка, има 14 спални, спортни терени, мини кино, ресторант, няколко къщи и няколко басейна. Интересен факт е, че вилата е била притежание на белгийския крал Леополд Втори Сакскобургготски, чичо на българския цар Фердинанд и тъст на неговия най-голям брат принц Филип.

 27 Март 2018, 13:07    0

Превърнаха миньорско градче в курорт

Едва ли е толкова приятно да отседнеш в изоставен град, по ъглите на който най-вероятно дебнат духове. И все пак, Дънтън в Югозападно Колорадо, предлага на своите гости луксозен курорт. Той се простира на територията на бившо миньорско градче. През 1880 година е основан от златотърсачи. Постепенно обаче градът запустява, и до 1919 година той съвсем се изпразва. Причината – градът попада в тотална изолация, защото е твърде отдалечен и неудобен в транспортно отношение за извозване на добитата руда.

 27 Март 2018, 12:41    0

Финландската верига Hesburger открива нови ресторанти у нас

Финландската компания Hesburger стъпи на българския пазар, след като придоби седем заведения от веригата Burger King. Дружеството планира да открие още два ресторанта на други две нови локации.

 26 Март 2018, 14:27    1

Продадоха хотел "Европа" в Слънчев бряг за над 8.9 млн. евро

Свързаната с бизнесмена Сава Чоролеев компания "Българско туристическо дружество Глобал турс" е новият собственик на хотел "Европа" в централната част на курорта Слънчев бряг. Дружеството е купило обекта от "Синергон холдинг" срещу над 8.9 млн. евро, като сделката е завършена преди седмица, става ясно от документи в Търговския регистър.

 25 Март 2018, 22:24    0

Хотелиерите в България не обръщат внимание на технологиите и губят клиенти

Хотелиерите в България подценяват възможностите на технологиите и очакват базата сама да привлече туристите вместо да я представят в интернет. Това е изводът от проучване на маркетинговото позициониране на българските хотели, извършено от Travel Academy и цитирано от БТА

 25 Март 2018, 16:46    0

Забележителностите на Мюнхен

Столицата на Бавария - Мюнхен - съвсем не прилича на другите градове в Германия. Тя съчетава в себе си съвременните тенденции на мегаполиса и културното наследство от богато историческо минало.

 23 Март 2018, 12:21    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>