Хотели

Как реагираха властите във Венеция, след скандала с ресторантска сметка от 1100 евро

По всеобщо мнение Венеция е един от най-скъпите градове за туристите. Тя обаче буквално "събра очите" на целия свят, след като миналата седмица четирима японски туристи получиха сметка от 1100 евро за обяд в скромно заведение в центъра. Младежите, които са студенти в университета в Болоня, поръчали четири пържоли, риба и минерална вода и останали втрещени от сумата от 1143 евро, която трябвало да платят, разказва Би Би Си. Платили, но се оплакали в полицията, а инцидентът получи световен медиен отзвук.

 26 Януари 2018, 14:05    0

В САЩ хотелите премахват табелката "Не ме безпокойте"

Напоследък десетки хотели и хотелски вериги в САЩ се отказват от табелките "Не ме безпокойте". Те - окачени на външната дръжка на вратата, предупреждават камериерките, че клиентът е в стаята и не желае тя да бъде почиствана или зареждана с консумативи,

 25 Януари 2018, 09:25    0

Хотел предлага екстри с хеликоптер

Ако ви мързи да чакате по летища, гари, да са мъкнете с куфари, трябва да се възползвате от офертата на The Grand Hotel&SPA в Йорк, Великобритания. Управата на хотела планира да закупи два хеликоптера за своите ВИП гости. Машините ще вземат скъпите туристите от моравите пред домовете им и ще ги отвеждат до хотела. На летище край Йорк ще ги чака автомобил, който да извърши трансфера до хотела. Спокойно, разстоянието е кратко – пет минути и то с луксозен джип.

 24 Януари 2018, 17:41    0

Малък хотел, който впечатлява

Той разполага само със седем стаи за своите гости! Въпреки това вече спечели наградата на Trip Advisor за най-добър малък хотел. Туристи гласуваха, даваха отзиви и накрая изкачиха Mume на първото място. Хотелът се намира в японския град Киото и предлага на своите гости спокойствие и релакс в кокетна обстановка. Тук определено няма да се сблъскате с огромни и шумни тълпи от туристи.

 23 Януари 2018, 15:05    0

Азиатски хотели искат да бъдат „зелени“

Няколко хотела от международни хотелски вериги в Азия и Централна Америка се отказаха от използване на пластмасови сламки за напитки и коктейли в рамките на „зелена“ кампания. Такава забрана вече действа в хотели от брандовете Anantara, Four Seasons, Sheraton и JW Marriott,

 23 Януари 2018, 14:08    0

Иглу - снежния комплекс край Stansstad

Не е нужно да ходите до Полярния кръг, за да усетите тръпката от спането в иглу. Оказва се, че има дестинация, която е сравнително близо до България, а освен това студовете не са толкова тежки. Iglu-Dorf е името на снежния комплекс край Stansstad, Швейцария, който всяка година посреща туристи в ледена обстановка. Освен иглута в комплекса ежегодно се издигат и различни ледени скулптури. Този сезон темата е посветена на мотиви от норвежката митология.

 23 Януари 2018, 09:24    0

Градовете с най-скъпи имоти в света

Ежегодното проучване Demographia International Housing Affordability Survey отново подреди в класация градовете в света, в които жилищата струват най-много. Анализирани са данни за близо 300 населени места, валидни за третото тримесечие на 2017 г. Факторът, който основно се взима под внимание, е колко пъти средната цена на имотите надхвърля средните доходи на гражданите.

 22 Януари 2018, 15:28    0

Няколко красиви хотела (СНИМКИ)

В кината вече се появи дългоочакваната премиера на филма „Убийство в Ориент Експрес“, базиран на творбата на Агата Кристи от 1934 г. Събитията в разказа се случват в разкошен влак през 20-те години на 20 в., изпълнен в стил арт деко. Филмът, който изкусно съчетава уменията на добрия детектив с любовна история и носталгия в типичния стил на Кристи, пресъздава любовта и любопитството към света на самия автор, пише Architectural Digest.

 21 Януари 2018, 21:22    0

Хотел с изглед към оризовите полета на Бутан

Не е задължително да си земеделец, за да се събуждаш с гледка към оризови полета. Съвсем скоро тази възможност ще имат и туристите на Six Senses в Бутан. Очаква се хотелът да отвори врати през август и да предлага на своите посетители апартаменти и вили в живописната обстановка на Хималаите. Туристите ще имат и уникалния шанс да се запознаят с културата и архитектурата на местните, да се докоснат до природата и фермата към хотелския комплекс. И да, наистина луксозните стаи гледат към оризовите полета. Не се знае дали туристите ще могат да си вземат от него.

 21 Януари 2018, 20:59    0

Най-добрият хотел в света (Снимки)

Всяка година читателите на сайта Travel+Leisure избират най-добрия хотел в света на база фактори като локация, обслужване, интериор, храна, предлагани занимания и цялостно прекарване. Тази година на първо място бе поставен хотел Nihi Sumba в Индонезия, който се намира на красив остров, само на час със самолет от Бали. Според гостите му Nihi Sumba съчетава усамотено и спокойно местоположение с множество предлагани забавления.

 19 Януари 2018, 19:06    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>