Хотели

48 000 долара на нощ в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да инвестират сумата за една нощувка в хотел в Монако. Точно тези пари – 48 000 долара ще платите в Hotel de Paris – Monte-Carlo, ако отседнете в реновирания апартамент на принцесата на Монако – Грейс (американската актриса Грейс Кели, която се жени през 1956 година за принц Рение ІІІ). Ще трябва обаче малко да изчакате, защото апартаментът ще приема гости от февруари. Самият хотел също е реконструиран, така че няма да съжалявате, ако дадете въпросната сума.

 18 Януари 2018, 13:18    0

Световната верига "Мариот" отваря хотел в София

В центърът на столицата се строи най-високият за сега хотел, който ще е 107 метра и ще е част от известната в цял свят верига „Мариот”, която няма досега хотел у нас. Живеещите наоколо усещат от края на 2018 г. вибрациите от започнатия строеж. Пред Mediapool архитекти намират, че това е най-доброто, което може да се направи на последния свободен парцел на Солни пазар. Така няма да се натоварва с движение на автомобили централната част на София.

 18 Януари 2018, 13:09    0

Държавата обмисля минимални цени на хотелите

По настояване на туристическия бранш ресорното министерство е задействало процедура за определяне на минимални цени на нощувка в хотелите с 3, 4 и 5 звезди, научи “24 часа”. Засега ведомството на Николина Ангелкова единствено е отправило запитване до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) дали подобни минимални цени, под които хотелите да не могат да предлагат нощувки, не нарушават българските закони за защита на конкуренцията или свързани с тях европейски директиви. Отговорът на КЗК се очаква до края на януари. “Не е правена разработка какви ще са точно тези цени. В зависимост от становището на КЗК ще създадем работна група и ще обсъдим с бранша конкретни предложения”, казаха от туристическото министерство. Общият брой на хотелите с 3, 4 и 5 звезди в България към момента е 6144. Мотивите за въвеждането на такива минимални цени са главно два. Единият е, че във ведомството често се получават оплаквания предимно от собственици на по-малки обекти от дъмпинг. При него хотели с категория 4 звезди например продават нощувки с цената, която се предлага и от обекти с 2 звезди. Това поставя собственици на по-нискокатегорийните хотели и по-малките фирми в тежка ситуация и дори в невъзможност да продължат дейността си. Другият мотив е, че такива минимални цени биха могли да послужат и като основа за минимално данъчно облагане за всяка отделна категория, а това би помогнало да се изсветли хотелиерският бизнес, казват от министерството. На големите хотели и вериги минималните цени ще служат за повече предвидимост в бизнеса, казват от туристическото министерство.

 17 Януари 2018, 11:58    0

Хотелската Iberostar показа нов бранд

Базираната в Палма хотелска група представи нови марки, които трябва да изразят основните й ценности. Хотелската компания, която е семейната собственост и има повече от 110 хотела в 35 страни с характерното лого - звезда, иска да обнови дизайна и поставя акцент върху слогана "Нека блести".

 14 Януари 2018, 18:12    0

Ресторантът, който предлага качествена храна

Този ресторант се намира в популярната испанска, туристическа дестинация Сан Себастиян. Притежава три звезди „Мишлен“, и за много от вас може да прозвучи странно, но е традиция да излиза във ваканция. Може би само в България съществува схващането, че ресторантът трябва да работи едва ли не денонощно. Akelare в Сан Себастиян предлага качествена храна и невероятен пейзаж на своите гости, има 8-степенно меню, но внимавайте точно в кой ден сте решили да хапнете там.

 13 Януари 2018, 16:27    0

Емблематичен пловдивски хотел отново на търг

За втори път на пазара на имоти в Пловдив излезе емблематичната соцсграда на хотел "Дунав", ведно с двора към нея, съобщава Трафикнюз. Провеждането на втора подред публична продан се налага, след като в първия търг не се включиха желаещи да станат собственици на зданието, известно още като "виетнамското общежитие".

 13 Януари 2018, 10:45    0

Искат минимални цени за нощувки в хотелите

Минимална цена за нощувка в хотел предлагат от Министерството на туризма. Надеждата е да се намали сивата икономика в бранша. Идеята е да се въведат различни прагове според категорията на мястото за отсядане, информира БНТ. От ведомството вече са поискали становището и на Комисията за защита на конкуренцията. В момента у нас има над 6100 хотела с три, четири и пет звезди. „Да, разбира се, хубаво е да има такова нещо. Както всички знаем, има на места един колеги, нека така да ги наречем, които не всеки път правят съотношение цена и качество", заяви управителят на хотел Васил Димитров. „За мене една минимална цена за двама нощуващи в двойна стая, като включвам без закуска, е около 40-45 лева, това е нормалната цена", уточни още той.

 13 Януари 2018, 08:51    0

Ръст на приходите от нощувки

Приходите от нощувки през ноември 2017 г. се увеличават с 12.5% на месечна база и се равняват на 37.5 млн. лева, сочат данни на НСИ. Ръстът се дължи основно на българските туристи, които са похарчили през месеца в хотелите с близо 15 на сто повече, отколкото през същия месец на миналата година. Освен това те са три пъти повече от чужденците и докато чуждите граждани предпочитат предимно хотелите с 4 и 5 звезди, българите се разпределят приблизително по равно във всички категории места за настаняване

 12 Януари 2018, 21:33    0

Куфар робот ви следва навсякъде

Куфарът ви е пълен с багаж, а трябва да бягате, за да не изтървете самолета. Има пък не ви се мъкне по гари, летища и хотели? Вече има решение и на тези проблеми. Калифорнийска компания представи на изложение за електроника в Лас Вегас куфар, който върви до своя собственик. Роботът се задвижва с приложение чрез смартфон.

 12 Януари 2018, 12:30    0

Нов хотел "Игра на тронове" отвори врати в Лапландия

Почитателите на „Игра на тронове“, които отдавна мечтаят да посетят митичните Седем кралства, могат да получат изключително преживяване като във Вестерос благодарение на нов хотел в Лапландия, Финландия, съобщава CNN. HBO Nordic обедини усилия с Lapland Hotels SnowVillage за изграждането на тематичния хотел от „Игра на тронове“, създаден само от сняг и лед. Той се намира в курорта Китила, на 200 км над Северния полярен кръг и на около 90 минути от Хелзинки. Хотелът разполага с 24 стаи, десет от които са за гости, отсядащи само за една нощ.

 10 Януари 2018, 17:14    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>