Хотели

Най-необикновените басейни

Всички сме виждали, някои дори лично посетили, инфинити басейна на покрива на хотел Marina Bay Sands в Сингапур. Известната площадка на 150-метровия басейн се нарича Sky park и се намира на 57-я етаж на небостъргача. Преживяването е неповторимо. И вероятно това е най-популярният, впечатляващ и разпознаваем басейн в света. Може да се добавят и още много "най".

 26 Юли 2017, 11:54    0

Хеликоптер превърнат в мини хотел

Всеки път дизайнери и архитекти се стараят да удивят туристите, предлагайки им все по-креативни места за почивка. В Шотландия относително неотдавна бе открит мини хотел, който преди това е бил функциониращ … хеликоптер. Струва си да кажем, че има опашка от желаещи да нощуват в машината. Шотландският екип Mais Farm купува хеликоптера ZA127 Sea King от Кралския морски флот и го трансформира в оригинален мини хотел. Външността на машината претърпява съвсем леки корекции – той е пребоядисан. Вътрешността обаче е преобразена.

 25 Юли 2017, 11:05    0

Най-предпочитаните хотели от знаменитости

Представете си, че сте на почивка, отпуснати до басейна, с коктейл в ръка и изведнъж виждате Лео да се разхожда - без обичайния рояк от папараци. Това може да е реалност. Европа е домакин на редица елитни дестинации, които редица знаменитости предпочитат като място за събиране или бягство от ежедневието. Както и може да се очаква, тези места са като от мечтите - приказни дворци, гледки, кухня с Мишлен звезди и пищни интериори. От Elle Décor правят преглед на 10 хотела, в които не само може да се окажете врата до врата с някоя знаменитост, но и ще се почувствате като ВИП звезда.

 25 Юли 2017, 11:00    0

Най-луксозните вили на Бали

Индонезийският остров Бали е пълен с невероятни контрасти - скромни домове и черни пътища съжителстват с богато декорирани индуски храмове и луксозни курорти. Естествената природна красота изобилства от плажове и скалисти брегове, където вълните на Индийския океан се бият в скалите, а буйната джунгла е пълна диви животни и оризови масиви. Тези луксозни вили в топ курортите на Бали съчетават най-доброто от двата свята.

 24 Юли 2017, 16:02    0

Малко хотелче за бързо наспиване отвори врати в Испания

Почитателите на обедната дрямка ще оценят положително новината, че наскоро в испанската столица Мадрид бе отворен хотел само за сиеста. Превърната в култ за латиноамериканците, сиестата вече е добър бизнес за испански предприемачи. Наскоро те отвориха Siesta & Go. Това е хотел, който предлага да си починете по обед, да поспите или просто да се отпуснете. Хотелчето работи от 11 часа преди обед до 19 часа.

 20 Юли 2017, 11:07    0

Организират ви екскурзия без да знаете къде отивате

Не са малко туристите, които търсят нещо различно в планираната почивка, да има момента на изненада, адреналин. Защо не? Как ще се почувствате, ако разберете дестинацията за ваканцията си в деня на тръгването? Подобна изненада организират от сайта srprs.me. Достатъчно е да следвате инструкциите за регистрация и не след дълго ще ви бъде организирана почивка на…неизвестно място,

 19 Юли 2017, 12:12    0

Дране на кожи по родното Черноморие! 30 лева купичка боб при братя Диневи

Цените по родното Черноморие винаги са били повод за сериозни коментари. Обикновено търговците правят всичко възможно за да смъкнат колкото се може повече кожи от гърба на клиентите. През това лято обаче рекордът беше счупен в курорта Свети Влас.

 18 Юли 2017, 17:02    0

Ангелкова откри 5-звезден хотел в Кранево

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва събота вечерта в церемония за официалното откриване на новия петзвезден хотел „Терма еко" в Кранево, който ще приема гости целогодишно. Изградената материална база съчетава морския, балнео-, СПА, конгресния, спортния и други видове туризъм, каза министър Ангелкова. Общият проект е на стойност над 50 млн. лв. и се осъществява в три етапа,

 16 Юли 2017, 18:57    0

Отчитаме по-малко нощувки през май

Приходите на хотелиерите през май се увеличават на фона на по-малко нощували туристи и нарастваща леглова база. Това се вижда от данните на Националния статистически институт за май 2017 г. спрямо година по-рано. Общата заетост на леглата в местата за настаняване през май 2017 г. е 21.1%, като намалява с 1.2 процентни пункта в сравнение с май 2016 г. Броят на пренощувалите се понижава с 6 на сто спрямо година по-рано до 503.5 хил. Нощувалите българи са с 6.6% по-малко - 273.6 хил. души, а чужденците са 229.9 хил., с 5.3% по-малко. Средният престой на българите е 1.9 нощувки, а на чужденците - 3.5 нощувки.

 15 Юли 2017, 10:33    0

Най-скъпите небостъргачи в света

Небостъргачите в Хонконг са най-скъпите търговски недвижими имоти в света, показва нов анализ на Knight Frank, позовавайки се на наемните стойности и доходността. Цената за небостъргачи в Хонг Конг е достигнала 86 000 долара на квадратен метър, над 60% по-висока от високите сгради в Токио, където са 52 700 долара на квадратен метър. На трето място е Манхатън, където цените са 39 800 долара на кв. м. Сан Франциско е четвърти с 26 900 долара на кв.метър и Ситито в Лондон – с 26 300 долара на кв.м. Докладът отбелязва, че хонконгския предприемач Хендерсън Земъл наскоро плати 3 милиарда долара за стар пет-етажен паркинг, което е доказателство за полуделият пазар на недвижими имоти в Хонконг.

 12 Юли 2017, 20:17    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>