Хотели

Дизайнерска къща на брега на океана в Южна Африка

Metropole Architects наскоро приключиха строежа на къща, която се намира върху имот с гледка към океана. Мястото е северно от Дърбан, Южна Африка. Къщата е проектирана в синхрон с принципите на фън шуй.

 24 Септември 2017, 13:53    0

Хотелите в Халкидики пълни с български туристи

Хотелите на полуостров Халкидики, в град Кавала и остров Тасос в Гърция са пълни само с български туристи. Трафикът на автомобили от граничните пунктове е засилен от четвъртък в южната ни съседка, без да има задръствания, съобщи кореспондентът на БНР в Атина.

 22 Септември 2017, 18:26    0

Какво предлагат бизнес хотелите в София?

Много от жителите на столицата са свикнали да я възприемат просто като място, в което преминава техния професионален и личен живот. А има толкова много неща, които са малко известни за нея. Един уикенд да ново място в рамките на града може да накара човек да преоткрие мястото, на което живее и да види много от неговите красоти по различен начин.Как едно посещение на бизнес хотел в София може да промени гледната точка към града? Колко добре се познават всички квартали на града?

 21 Септември 2017, 11:59    0

Уникално малко градче в Северна Холандия

Има места в този свят, които са толкова сюрреалистични и красиви, че когато за пръв път видите техни снимки, смятате, че това е филмов декор. Точно такъв е случаят с Гитхорн, малко градче в Северна Холандия, което напомня на пейзаж, подходящ за детска приказка.А един от кварталите, изграден върху мрежа от тесни канали, е като картина, но всъщност е напълно реален.

 21 Септември 2017, 11:34    1

Селска къща с много удобства

LTD Architectural Design Studio проектира малка и съвременна къща в Пухой, на около 50 км от Оукланд, Нова Зеландия. Тя е заобиколена от храстова растителност. Дизайнът е вдъхновен от традиционните черни къщи в местността и техния опростен външен вид. На предната страна на дома има веранда с камина и две вградени в пода вани, които гледат към долината.

 20 Септември 2017, 16:57    0

Хостел в пясъка предлага нощувка срещу 5 долара на вечер

Искате нощувка под звездите, но същото време и обслужване като в хотел – няма проблем. Срещу 5 долара на вечер може да отседнете в необичайния хостел в Австралия, недалеч от град Бризбейн, направен от 24 тона пясък. Хостелът се намира на плажа Курава. Той е изграден само за 3 седмици. Прекрасното местенце е кръстено The Sand Hostel. То разполага със стая за 8 души и друга, която е за двама. Всеки от гостите може свободно да ползва волейболно игрище и обща зона с бар.

 20 Септември 2017, 16:46    0

Превръщат швейцарско село в хотел

За да не остава село Карипо в кантон Тичино без население, швейцарските власти са решили да го превърнат в хотелски комплекс. Туристите ще могат да се наслаждават на красивата природа на спокойствие. Селото е създадено преди малко повече от 600 години, а днес в него живеят едва 16 души, 15 от които са пенсионери, предава BBC. Младото поколение отдавна се е преместило в по-големите градове, но кметът на областта е решил да запази чара на швейцарското село, като настани туристи в запазените каменни къщички.

 18 Септември 2017, 16:09    0

Синята дупка на Дийн е едно от най-красивите места на Земята

Закътана в залив край Бахамските острови, тя е едно обаятелно тюркоазно природно творение. Заобиколено е от буйна растителност и бели пясъци по брега. Погледната отвисоко Синята дупка на Дийн наподобява око - има почти кръгла форма, като диаметърът ѝ е между 25 и 35 м. Входът ѝ започва на около 6 м под повърхността на водата, като стените се спускат вертикално надолу. Ако се спуснете на повече от 20 м, дупката се разширява в пещера с диаметър 100 метра. Тя прилича на същински портал към магически воден свят.

 16 Септември 2017, 16:41    0

Хотел в Белгия предлага аквариум с рибка

Хотел измисли нова иновативна услуга. Мълчаливата компания се справя със самотата на туристите по време на път. Идеята е на хотел в Белгия. Той е постигнал немислимото – да осигури компания на пътуващите самостоятелно свои гости, но без да ги отегчава с необходимостта от прекомерно общуване. Хотелиерите се надпреварват как да запълнят емоционалната дупка, налагана от самотата по време на път. За момента единствен със задачата се справи хотелът на летище Шарлероа край Брюксел. Той предлага на клиентите си да наемат аквариум с рибка

 14 Септември 2017, 19:37    0

Хотел посветен на "Титаник" отвори врати в Белфаст

Хотел, който е инспириран от прочутия „Титаник“ отвори врати в Белфаст. Интересното тук е, че за сграда на хотела се ползват помещенията, където е бил проектиран злополучният кораб. На четирите етажа са разположени 120 стаи, с класически дизайн. При реставрацията, която е продължила 2 години са запазени много от автентичните архитектурни елементи на проектантите на „Титаник“- Harland & Wolff.

 14 Септември 2017, 19:26    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>