Хотелската верига Orbis открива 8 нови хотела в Източна Европа

  05 Септември 2017, 14:18     0

Хотелската група Orbis засилва значително присъствието си в Източна Европа в близките месеци. Групата отваря 8 нови хотела в Румъния (Mercure Sighisoara Binderbubi, Ibis Styles Arad и Mercure Bucharest Unirii), Сърбия (Mercure Belgrade Excelsior), Босна и Херцеговина (Novotel Sarajevo и MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa), Унгария (ibis Styles Budapest Airport) и Македония (Mercure Tetovo).

Групата цели да поддържа темпа на развитието си в Полша и да заеме по-стабилни позиции на новите пазари в Източна Европа. До момента Орбис има 117 хотела и е ексклузивен лицензодател на всички марки на Accor Hotels в 16 страни. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles, ibis budget. 

"От една страна, Източна Европа е голям пазар – с един от най-високите темпове на растеж на БВП в Европа, което е предпоставка за все по-голямото търсене на бизнес услуги и услуги за отдих. От друга страна, ясно виждаме, че разработчиците и инвестиционните фондове, които в миналото се отказаха от проектите, свързани с хотели, отново са привлечени към сектора заради нарастващата рентабилност в хотелиерството не само в Полша, но и в целия Източноевропейски регион. Искаме да ускорим развитието на по-малките си активи и да направим марките на AccorHotels още по-видими и по-популярни в региона и на новите развиващи се пазари като Сърбия, Хърватия, Румъния, Словения и България. Ето защо реорганизирахме работата на нашия регионален екип „Бизнес развитие“, за да можем по-лесно да постигнем целите си“, обясни Жил Клавие, изпълнителен директор на Orbis S.A.

От 2014 г. насам Франк Реул e генерален мениджър на Orbis & AccorHotels за региона на Румъния, България и Македония, където също така ръководи операции и проекти за развитие, включително и на Балканите и в Хърватия. Франк Реул сега е номиниран за ръководител на развитието на Orbis и ще управлява всички дейности на Orbis Group по развитието на по-малките активи в Източна Европа, като директно ще се отчита пред Управителния съвет на Orbis S.A.

В същото време отговорността за придобиванията и развитието на нови дъщерни дружества ще бъде на екипа на Orbis Asset Management, ръководен от Доминик Солтисик, който ще си сътрудничи тясно с екипа на Франк.

/economic.bg

коментари

Добави своя коментар