Избират най-добрия готвач в страната в курорта „Св. Св. Константин и Елена“

  26 Септември 2018, 10:33     0

На 26-ти и 27-ми септември в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ ще бъде избран най-добрият готвач на България. Конкурентите за приза ще се състезават в четири категории. Освен за най-добър готвач на Българсата хотелиерса и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2018 г.  участниците ще премерят сили и за наградите най-добър сладар, най-добър млад готвач и най-добър млад сладкар.

best chef Bulgaria

Майсторите на черпака ще  премерят сили в иновативната балканска кухня. Журито, което ще ги оценява е съставено от професионални готвачи като Ради Стамболов и Иван Звездев. В селекционната комисия ще се включат и представители на БХРА, Министерство на туризма и община Варна. Предвидена и е и семинарна част, на която всеки ще може да се запознае с последните тенденции в кулинарията.

best chef Bulgaria

Предвидени са и безплатни винени дегустации, както и съпътстващо изложение на продукти за ресторантьорството и професионална техника. Водещ на мероприятието ще е готвачът-актьор Ути Бъчваров. Двудневната кулинарна фиеста ще завърши с коктейл по случай Световния ден на туризма – 27 септември.

best chef Bulgaria
 
/travelbulgarianews.bg
 

коментари

Добави своя коментар