Измамени екскурзианти търсят парите си

  09 Август 2018, 09:23     0

Групата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия до Канада, все още не са получили обратно парите си.
Тогава стана ясно, че екскурзиантите са заминали без платен хотел и с резервации за круиз на имената на китайци. Министерството на туризма се самосезира и санкционира фирмата, но къде са парите на хората?  

Екскурзията е трябвало да започне в края на юни и е трябвало да приключи в края на юли. Потърпевши разказват, че са платили между 15 000 и 24 000 лева,, припомня Нова тв.

Още при кацането си в Торонто обаче туристите разбират, че нещо не е наред. В хотела им казват, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем - нощувките там също не са заплатени. 

„Беше доста унизителна цялата история”, разказва един от потърпевшите.

Потърпевшите са писали до Комисията за защита на потребителите, откъдето им отговорили да се обърнат към застрахователите.

„Това вече е направено от нас, но те ни отговориха, че не са отговорни за това. Казаха ни да се обърнем към този застраховател, към когото тя е имала застраховка към момента на сключване на договора”, заяви друг от потърпевшите.

„Тази фирма продължава да работи и се размина с една глоба от 1000 лева, въпреки че 2 месеца не е имала застраховка”, коментира потърпевш.

„Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. „Фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, заяви Ангелкова.

„Поемаме ангажимента да затегнем изискванията по отношение на туроператори и турагентите, и по отношение на лимитите на застраховките”, заяви още Ангелкова.

ВИДЕО:

https://www.vbox7.com/play:64e6a8d417&start=6

коментари

Добави своя коментар