Предимства и недостатъци на ол инклузив в хотелите

  10 Февруари 2019, 19:17     0

Разбира се има хотели, които се възползват от не съвсем честни трикове. Например някои хотели в Турция правят нощни супи за гостите, които пристигат вечерта, пише Факти.бг. Съставките на тези ястия обикновено се раздробяват до максимум. Някои хотели стигат толкова далеч, че подправят ястията с щедро количество майонеза или друг сос, само за да прикрият миризмата на стара храна. В много редки случаи пък хотели дори предлагат храна от вчерашния ден за закуска. Такива ястия също се наричат ​​"уморени".

Зависи от това дали хотелът спазва санитарните и хигиенните стандарти. Естествено, нормалните хотели се опитват да спазват правилата и съхраняват храните в хладилник и при други подходящи условия. В допълнение определено количество неизползвана храна може да бъде ситно нарязано или преработено по друг начин, след което да бъде рециклирано, включително за топлинна енергия. Неизползваните парчета месо могат да се добавят към соте, пилаф или друго месо.

Ако се страхувате да не станете жертва на изобилието на системата „Ол инклузив“, опитайте се да избирате ястия, съставени от прости, добре видими части и да изберете най-новата възможна храна - месо, риба и птици - на отделни парчета, а гарнитурата да се предлага отделно. Супите в някои хотели също не се препоръчват.

Част от неизядената храна, обикновено парчетата, може да бъде изпратена за храна за животните. В хотелите с 4 и 5 звезди се опитват да гарантират, че продуктите се изпращат за обработка само веднъж. Има и друго решение на проблема с неизядената храна - хуманитарна помощ. Хотелите могат да изпращат такива храни до домове за възрастни хора и за сираци, приюти за животни или за бедните

коментари

Добави своя коментар