Китай развива най-известният си остров за туризъм

  27 Юни 2018, 19:29     0

Китай планира да отвори и популяризира едно от най-атрактивните в страната места за чуждестранните туристи - остров Хайнан. 

Китайските власти искат да променят острова, който е с размерите на Белгия и е наричан Хавай на Изтока. Те планират да го направят зона за свободна търговия и хъб за чуждестранни инвестиции, хазарт, туризъм, почивка и лукс до 2020 г.

Също както в основната част от китайската територия обаче интернетът на Хайнан е силно ограничен, а достъпът до основните западни сайтове е блокиран. 

Очаква се това да се промени. Провинциалното правителство на острова е издало план в официалния си сайт, посочвайки, че Facebook, YouTube и Twitter ще бъдат разрешени на чужденците, предава Business Insider. Туристите ще могат да влизат в платформите в определени райони в два от градовете на Хайнан - Хайкоу и Саня.

Все още не е ясно дали местните хора ще могат да влизат в социалните мрежи. 

Планът включва още островът да се рекламира с 2000 минути промоционални видеоклипове по телевизиите BBC и CNN. Туристическото развитие на острова за чужденците все пак се очаква. /manager.bg

коментари

Добави своя коментар