Мадрид с рестрикции срещу Airbnb

  15 Май 2018, 15:08     0

Властите в испанската столица Мадрид решиха да въведат строги рестрикции срещу отдаването на частни домове чрез платформите за споделеното им използване, както и за отдаването им под наем чрез Airbnb, съобщава travelbulgarianews.bg. Това се случва само няколко седмици, след като друг испански куророт – Палма де Майорка, забрани отдаването на апартаменти под наем на туристите. А Валенсия забрани да се предлагат апартаментите с най-добри гледки в града. С мерките, които подготвят мадридските власти ще се забрани отдаването под наем на 95% от предлаганите от платформата Airbnb имоти в града.

madrid

Ако бъдат приети предложените мерки ще се забрани отдаването на цели сгради като жилища за туристи, освен ако те не притежават хотелски лиценз, пише The Local Spain.  Освен това мадридската столица прекрати временно за една година издаването на туристически лицензи.

madrid

Апартаментите в Мадрид ще могат да се отдават под наем на туристи за максимум 90 дни в годината. Освен това сградите, в които все пак има такива жилища ще трябва да имат отделни входове за туристите и за постоянно пребиваващите в тях. В централната историческа зона чрез платформите ще могат да бъдат наемани само домове на приземния етаж, които са едва 6 на сто от предлаганите на туристите в момента.

madrid
 

коментари

Добави своя коментар