Макау се посещава годишно от 22 млн. почитатели на хазарта

  10 Август 2018, 16:01     1

Сигурно не сте чували за бившата португалска колония, която днес е част от Китай – Макау.

Това е една земя на древни азиатски богове, обсипана с християнски катедрали и казина.

Атмосферата е изключително разнообразна – средновековни кули и амфитеатри, пъстри колониални къщи и небостъргачи от стъкло и метал, които са се събрани на площ от 28 кв. км – това представлява Макау, пише peika.bg.

На фона на този декор на едно място живеят древните индуистки, будистки божества, мирно съседстващи с католически черкви – и така от векове.

58029

В наши дни обаче в Макао най-разпространена е религията на хазарта, което лесно се забелязва по големия брой казина. Казината в града причличат всяка година близо 22 млн. почитатели на хазарта, пагодите или просто любопитни на полуострова, чието население е по-малко от 500 хил. души. Половината от тях са нужни само за обслужването на казината, които носят милиарди долари печалба на града.

58027

Ако не сте сред почитателите на хазарта, но искате да се докоснете атмосферата на това нетипично кътче до този паралелен свят на богове и грехове, най-лесно е да се запишете на екскурзия, ако сте отседнали в Хонг Конг, откъдето до Макау се стига само за час с ферибот.

Ако решите да посетите този град, най-добре го направете между октомври и декември, когато дните са топли и слънчеви, дъждовете са рядкост и не е много влажно.

58028

Едно от най-интересните места е храмът А Ма, който е запазен от  времето преди португалските колониалисти, акостирали там през XVI в. Други забележителности са „Сенатският площад” – с фонтан по средата и заобиколен от множество колониални сгради и черкви, „Улицата на щастието”, която започва от него. Там в миналото е имало публични домове, но в днес на тяхно място има малки магазини, ресторантчета и кафенета. Недалеч от там се намира построената през XVI в. катедрала „Св. Павел”.

коментари

Добави своя коментар

Евгения12.10.2018 г., 16:18 ч.

Перезвоните пожалуйста по телефону +7 (495) 248-01-88 Чокина Евгения Васильевна