Майорка сваля цените с 60%

  10 Юли 2019, 19:39     0

Хотелиерите на Балеарските о-ви (Испания), особено тези в Майорка и Минорка, са принудени да свалят цените си с 60% през този и следващия месец заради силен спад на резервциите.

Основната причина за това е търсенето на почивки за по-евтини развиващи се пазари като Гърция, Турция, Египет, България и Северна Африка. Това пише местният сайт Daily Bulletin, цитиран от "Телеграф".

Изглежда, че всички, които традиционно карат вакацията си на Балеарските острови, са решили това лято да отидат другаде.

Пазари

Въпреки очакванията британският пазар се държи за разлика от свиващите се британски и френски. 

Независимо от очакванията, че вътрешният испански пазар ще запълни празнотите, изглежда това няма да се сбъдне. Във върховния сезон заетостта на хотелите ще бъде с 30% надолу спрямо миналата година.

Изненада

Това изненадало хотелиерите и сега те не знаят как да реагират. Засегнати са всички места за настаняване. Дори 5-звездните и бутиковите хотели в Палма де Майорка са -пострадали от срива. Такава ситуация според местната туристическа индустрия не е имало от десетилетия.

Ситуацията се усложнява още повече поради факта, че евтините дестинации като Гърция и Турция имат още свободни места и предлагат специални късни намаления. Това удря по туризма на Балеарските острови още по-силно.

коментари

Добави своя коментар