Министерството на туризма заличи осем туроператора от регистъра

  09 Май 2018, 16:51     0

Министерството на туризма заличи осем дружества, регистрирани като туроператори, от Националния туристически регистър.Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова след предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА).

Причината е, че компаниите нямат задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, което е изрично условие за туроператорска дейност, според Закона за туризма. Така общо заличените през 2018 г. туроператори от регистъра стават 78, съобщи пресцентърът на туристическото ведомство.
Заличените дружества няма да бъдат премахнати от регистъра, но имената им са оцветени в червено, с цел предупреждение за потребителите.
От Министерството на туризма посочват, че през тази години по тяхно желание са прекратени и регистрациите на други 13 туроператора. 

В момента действащите туроператори в Националния туристически регистър са 1928, като в в тази бройка не влизат заличените дружества. Министерството заличи и 18 дружества, регистрирани като турагенти. /investor.bg

коментари

Добави своя коментар