Най-добрите дестинации за туристи над 50 годишна възраст

  10 Октомври 2018, 18:10     0


Travel Company Pettitts Travel анализира ревютата на туристи, чиято възраст е над 50 години и състави списък с най-добрите дестинации Silver Years Travel.

Резултатите от проучването показаха, че Япония е дестинация номер едно за възрастовата група 50+. Успехът на Земята на изгряващото слънце, според експертите, е свързан с преплитането на традиционни, модерни и футуристични образи на градове, разнообразна и красива природа, древни храмове, дворци и музеи. В допълнение, високите оценки на по-старото поколение са получили историческите места, тяхната достъпност и изключително ниската престъпност в Япония. Според данните, 43 природни обекти, 59 събития, 55 исторически паметника са на разположение за възрастните пътници в Япония.

Германия се нарежда на второ място в проучването Silver Years Travel, привличайки туристите с огромен брой исторически обекти - 48, преди всичко това е Бранденбургската врата, приказния замък в Нойшванщайн и останките от Берлинската стена. Следват Италия, Швейцария, Хърватия и Испания. В Топ 10 влизат още Португалия, Канада, Франция и Гърция./economic.bg

коментари

Добави своя коментар