Най-добрите речни круизи в Европа

  06 Ноември 2018, 17:27     0

Популярността на речното плаване се увеличава през последните години. И никъде тази тенденция не е по-очевидна, колкото по легендарните европейски водни пътища.

Част от този нарастващ интерес се дължи на желанието на туристите да видят нещо по-различно от Карибите или традиционните за корабите места.

Ето кои са най-добри европейски речни круизи за 2019 г.

По река Дунав

Германия, Словакия, Хърватия, Румъния, Австрия, Унгария, Сърбия, България

Известна с различни имена на различните езици, Дунав е втората по дължина река в Европа - след Волга. Преди граница на Римската империя, днес реката преминава през 10 държави - повече от всяка друга река в света.

По река Рейн

Холандия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария

Извираща от швейцарските Алпи до Северно море в Холандия, Рейн е може би най-известна със скалата Лорелай и внушителните средновековни замъци, които се простират по бреговете й.

Круизът по река Рейн е идеален за проучване на Сърцето на Европа и предлага пътуване покрай спиращи дъха баварски замъци, холандски вятърни мелници и селища, излезли от приказка.

По река Майн

Германия

Старомоден, тих и типичен за Германия, круизът по река Майн ще ви преведе през Централна Германия, където ще се насладите на хълмовете и приказно красивите селца.

Круиз Мозел

Франция, Люксембург, Германия

С маршрут през Франция, Люксембург и Германия, река Мозел е известна, че минава покрай села, в които ще намерите отлични вина, произвеждани по бреговете, както и с живописните средновековни замъци.

По река Рона

Франция, Швейцария

Важен вътрешен търговски и транспортен маршрут от гръцки времена, Рона се стича на юг до Средиземно море, минавайки през овощните градини и лозята на плодородната долина Рона.

Насладете се на вкусната храна на Франция, прекосете живописните райони с винопроизводство и се разходете из очарователните провансалски села и исторически градове, като Авиньон и Арл.

коментари

Добави своя коментар