Най-хубавите летища (снимки)

  09 Април 2018, 17:31     0

Отиването по-рано на летището вече не означава, че трябва да стоите вътре. Една от най-горещите тенденции на терминалите днес е изграждане на открити тераси или места за удобства на пътниците, пише profit.bg. Повечето от тях включват великолепна гледка към самолетите и пистите.

Ето няколко летища с открити пространства, които трябва да посетите при следващото си пътуване.

Летище Франкфурт, Германия

Терминал 2 на летище Франкфурт предлага тераса за посетителите. И вътре, и отвън има места за сядане, а някои са поставени под навес, за да предпазят от лошо време. Терасата предлага чудесен изглед към пистата, а наблизо има и заведения, което ви позволява да излезете и да хапнете навън.

Летище Шипхол, Амстердам

Панорамната тераса е отворена за всички посетители в дома на KLM. Разположена е между терминали 1 и 2 и е популярна сред пътниците поради невероятната гледка към самолетите и изгледа към града.

Международно летище Остин-Бергстром

След преминаване на секюрити проверката пътниците могат да седнат на открито във вътрешен двор и да се полюбуват на слънцето преди излитане. Районът разполага с маси и столове, зона за домашни любимци и достъп до хранителни павилиони, които са станали емблематични в столицата на Тексас. Има и Wi-Fi достъп и зарядни станции за електронни устройства.

Международно летище Хартсфилд-Джаксън

Тук има открита палуба, която е удоволствие  и за най-претенциозните клиенти. На 150 кв.м може да видите излитането и кацането на самолетите, както и да проверите пощата си, тъй като разполага с с Wi-Fi достъп и електрически контакти. Има големи нагреватели за студените дни и външен бар.

Международно летище Хонконг

Терминал 2 на международното летище Хонконг е Aviation Discovery Centre се отличава с експонати и графики, свързани с авиацията. Голямата платформа е идеалното място за наблюдение на самолетите.

Летище JFK, Ню Йорк

Тъй като терминал 5 на JetBlue, базиран в Ню Йорк, не беше достатъчно атрактивен, превозвачът реши да отвори тераса на покрива през 2015 г. Покривът е с около 400 кв.м площ и зелени площи с места за 50 души, детска площадка и зона за кучета. Той също така предлага невероятна гледка както към Манхатън, така и до историческия терминал TWA. В помещението има също безплатен Wi-Fi интернет и колички за храни и напитки.

Летище Лонг Бийч, Калифорния

След преминаване през охраната на летище Лонг Бийч в Калифорния, пътниците имат достъп до почти 2 000 квадратни метра открито пространство с места за сядане на покрива. Разгледайте заведенията за хранене на терминала и хапнете навън на дървени пейки, гледайки самолетите, които летят. Има дори вътрешен двор, където пътниците могат да вземат чаша вино.

Международно летище в Лос Анджелис

Трябва да имате статут, за да влезете в салона Star Alliance в международния терминал "Том Брадли" на летището в Лос Анджелис. Но ако имате златния билет,  ще получите невероятни гледки към Холивуд и планините, както и свободен отворен бар и бюфет за храна.

Летище Сидни

Преди да преминете през охраната, разгледайте бар Cloud 9 на покрива на хотел Rydges Sydney Airport. Барът предлага коктейли, спиртни напитки, шампанско, вино и храна. Но има и убийствен изглед към пистата на летището, пристанище Ботани и града.

Летище Цюрих

Aspire Lounge, отворен за всички международни пътници, се намира в централния терминал на летището над врата Е. Той не само предлага безплатна храна и напитки, но също така и спираща дъха гледка към швейцарските Алпи.

коментари

Добави своя коментар