Най-хубавите летни коктейли

  14 Юни 2018, 10:03     0

Градусите навън вече ни настройват на вълна море и приключения. Все по-често си представяме, че сме на плажа с коктейл в ръка. А неизменна част от тази картина са освежаващите коктейли. 

Ето кои са най-освежаващите летни коктейли: 

Куба Либре 
Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата. 

Маргарита 
Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла точно като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена. 

Космополитън
Всички се сещат веднага за „Сексът и градът“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла. Може би никога няма да разберем. 

Мохито 
Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната слабо алкоалкохолна лятна напитка. 

Мартини 
Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша комбинация за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните. И запомнете: Няма ли мартини - няма парти./Блиц

коментари

Добави своя коментар