Най-популярните плажни дестинации за британците

  10 Януари 2019, 08:55     0

Крит е топ дестинация за семейни плажни почивки, според британската онлайн туристическа агенция „На плажа“.

Направеното проучване сравнява плажните дестинации в 10 държави на база пет ключови критерии, посочени от родителите като най-важни при пътувания с деца:

* Средна температура

* Средна температура на морската вода

* Семейни атракции (аквапаркове и тематични паркове)

* Времетраене на полета

* Средна цена за четиричленно семейство през 2018 г.

Лидер в класацията е гръцкият остров Крит с 85 точки от 100, тъй като има най-голям брой аква- и тематични паркове, ориентирани към семейства, от всички разглеждани дестинации.

На второ място е Коста Бланка в Испания с резултат 84, най-вече заради кратката продължителност на полетите от Великобритания, топлата морска вода и и броя на водните и тематични паркове,

Кипър е на трето място с резултат 83 точки, изпреварвайки с малко Коста Брава и Коста Дорада в Испания, която се смяташе за страната, предлагаща най-добра стойност на почивката и освен това най-достъпна с полет със самолет. Общо 16 са испанските дестинации сред 50-те най-популярни за семеен плажен туризъм.

Топ 10 на плажните дестинации за семеен туризъм:

1. Крит: 85.2 точки

2. Коста Бланка: 84.3

3. Кипър: 83.2

4. Коста Брава: 82.9

5. Коста Дорада: 82.8

6. Майорка: 82.6

7. Малта: 81.9

8. Корфу: 80.6

9. Сардиния: 82.6

10. Коста де ла Луз: 80.5

Най-добра средна температура на въздуха

В тази категория първите места се окупират от дестинации в Турция, сред които Гумбет, Белек и Бодрум със средно 25 градуса между май и октомври. Следват ги друг турски курорт – Алания, и испанският Коста Бланка, като и в двете дестинации средната температура между май и октомври е 24.5 градуса по Целзий.

Най-добра средна температура на морската вода

И тук Турция е начело, като Анталия, Алания, Белек и Сиде предлагат средни стойности на водата от 25 градуса по Целзий. Кипър е обявен за пета най-добра дестинация за посещение що се отнася до комфортни условия за плуване, със средна морска температура от 24,5 градуса.

Най-добър по брой водни и увеселителни паркове

Крит има най-голям брой водни паркове сред дестинациите, включени в Топ 50, сред които и WaterCity, най-големият аквапарк на острова, разположен в планината Анополис.

Кипър има девет атракции, включително и отличеният с награди воден парк Fasouri Watermania в Лимасол.

Най-кратко време на полета

Коста Брава и Коста Дорада в Испания са лидери със средно време за полет под два часа и пет минути от летищата в Обединеното кралство.

До Майорка се стига със самолет средно за 2 часа и 25 минути, а до Коста де ла Луз, който се гордее с обширните си плажове, за 2 часа и 30 минути. Ибиса и Сардиния са на едно и също отстояние при полет със самолет.

Най-добри цени за почивка (за четиричленно семейство)

Проучването сред 1000 британски семейства показва, че за 54% от родителите стойността, която получават за парите си, е на първо място при избора им на дестинация за семейна почивка. В това отношение Ла Палма, по-малко известният от Канарските острови, предлага най-доброто съотношение качество / цена за семействата, които търсят изгодна лятна почивка. На седващите две места са Коста Калида и Коста Брава, които се намират в континенталната част на Испания.

Кефалония е обявена за четвърта най-добра туристическа дестинация за семейства, следвана от португалския курорт Алгарве.

/infotourism.net

коментари

Добави своя коментар