Най-скъпите небостъргачи в света

  12 Юли 2017, 20:17     0
Снимка: google

Небостъргачите в Хонконг са най-скъпите търговски недвижими имоти в света, показва нов анализ на Knight Frank, позовавайки се на наемните стойности и доходността.

Цената за небостъргачи в Хонг Конг е достигнала 86 000 долара на квадратен метър, над 60% по-висока от високите сгради в Токио, където са 52 700  долара на квадратен метър. На трето място е Манхатън, където цените са 39 800 долара на кв. м. Сан Франциско е четвърти с 26 900 долара на кв.метър и Ситито в Лондон – с 26 300 долара на кв.м. Докладът отбелязва, че хонконгския предприемач Хендерсън Земъл наскоро плати 3 милиарда долара за стар пет-етажен паркинг, което е доказателство за полуделият пазар на недвижими имоти в Хонконг.

Цената е рекордна за Хонг Конг и най-високата плащана на квадратен метър, което го поставя на челно място за най-скъпия град в света."За първи път сравнихме капиталовата стойност на световни небостъргачи, които мнозина виждат като знак за пазара на търговски имоти като цяло", каза Андрю Сим, ръководител на глобалните капиталови пазари в Knight Frank.

"Цената е най-висока в Хонг Конг, което отразява най-високите наемни цени в света и липсата на налична земя за бъдещо развитие. По подобен начин ценообразуването в големите финансови центрове като Шанхай, Сингапур, Манхатън и Лондон се подкрепя от високото търсене в тези сгради, най-вече от компании за финансови услуги ", обясни той.

Според експерта цените за високи сгради в Сидни, Мелбърн и Тайпе вероятно ще се движат по-бързо през следващите две години, като очакванията са инвеститорите да търсят трофейни активи отвъд големите финансови центрове. /broker.bg

коментари

Добави своя коментар