Най-живописният остров

  08 Февруари 2018, 20:18     0

Тавеуни е истински природен шедьовър с неподправената си красота, богат растителен и животински свят и магнетично пасторално излъчване, пише peika.bg.

Той е един от 330-те острови Фиджи, които са сред най-екзотичните дестинации в света. Тавеуни e по-известен сред местните жители като „градината на Фиджи”, което се дължи на комбинацията от безкрайни бели пясъчни ивици, идеални за разходка по залез слънце, гъста и разнообразна растителност, изпъстрена с редки цветя, девствени тропически гори и красиви водопади. 

54054

Тавеуни е третият по големина сред островите Фиджи. Той лежи точно на меридиана, който разделя земното кълбо на Източно и Западно полукълбо. Островът има форма на пура, разполага се във водите на Тихия океан, северно от Нова Зеландия и източно от Австралия. 

Отличителна черта на Тавеуни е вулканичният му произход. Затова почвата там е изключително плодотворна комбинация с обилните валежи. Те благоприятстват виреенето на богатата тропическа растителност (кокосови орехи, таро, маниока, кава-кава, ананаси, банани, плодове и зеленчуци). 

54056

Вероятно ще ви направи впечатление, че въпреки популярността си като топ туристическа дестинация, Тавеуни изглежда съвсем автентично. Над 90% от територията му е защитена в природни резервати или се обработва от фермери. 

54057

Ако посетите Тавеуни, се отдайте на опознаване на приказната му природа. Не пропускайте да се разходите из Националния парк „Боума”, където ви очаква още едно от чудесата на острова – водопадите Боума. Те са три на брой, с височина съответно 24, 15 и 10 м. и са идеално място за пикник, плуване и слънчеви бани.

Други места, които не са за изпускане са: природният резерват „Лавена Бийч”, морският парк „Уайтабу”, кораловите рифовете Рейнбоу и водните каскади във вътрешността на острова. 

 

коментари

Добави своя коментар